Odbojkašice Poreča izgubile 1. utakmicu od Azene

Slijedi okršaj s Azenom u Velom Joži - odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK/arhiva)
Slijedi okršaj s Azenom u Velom Joži - odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK/arhiva)

Ne bi li napravile pravo malo čudo i plasirale se u finale doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske, odbojkašice Poreča morat će u polufinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede barem jednom u Velikoj Gorici pobijediti Azenu.

Kako im to nije pošlo za rukom u prvoj utakmici polufinala, koju su prvi put uopće u nadmetanju s Azenom izgubile bez osvojenog seta (3:0), za prolaz u finale morat će se eventualno ponovno u srijedu vratiti u Veliku Goricu i pokušati iznova nadvisiti domaće odbojkašice. Da bi uopće izborile taj povratak u Veliku Goricu morat će Porečanke u subotu kod kuće pobijediti Azenu. U suprotnom će za njih sezona biti završena.

Premda su se u prvom susretu u svakoj dionici igre porečke odbojkašice približile četiri-pet poena do osvajanja seta, do njega nisu uspjele stići. Obranu su odigrale dobro, no napadački su sa stasitim i prosječno daleko višim domaćim igračicama imale problema, jer je domaći blok jednostavno ovom prigodom bio prečvrst.

No, umor odbojkašica Poreča koje su u subotu igrale jednu i tjelesno i emotivno iscrpljujuću utakmicu s Mladosti, dok su Velikogoričanke odmarale, očito je najviše utjecao na odnos snaga na parketu.

- Izrazito se u našoj igri u ovoj utakmici osjećao umor, veli libero Poreča Emina Zahirović. "Dok smo mi igrale u subotu, Azena je tjedan dana odmarala, i onda se još na to nadodao naš put do Velike Gorice, pa kasnovečernji termin utakmice. Taj je umor prouzročio i dosta oscilacija u našoj igri; imale smo, na primjer, čak i vodstvo od pet poena prednosti i onda smo ga vrlo lako izgubile."

- Na prošlom gostovanju u Velikoj Gorici smo čak osvojile prvi set, ali nastavak smo odigrale dosta loše. Ovoga puta u dosta smo elemenata igre parirale domaćoj ekipi, što nam govori da imamo još dosta rezerve u našoj igri. Ako je uspijemo izvući iz sebe i pretočiti u kvalitetnu igru u subotu na našem parketu, vjerujem da bismo se mogle radovati pobjedi i poravnanju ukupnog rezultata, veli Zahirović. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter