Odbojkaši Rovinja uvjerljivo protiv prvaka

Igor Demirović, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Igor Demirović, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Rovinjski odbojkaši s kamatama su, poslije 90 minuta igre, naplatili gostima za poraz u prvom susretu polufinala doigravanja. Ovom su pobjedom rovinjski igrači izborili majstoricu, treći susret što će se u srijedu igrati u Kašteli. Bio je to treći ovosezonski ogled ovih momčadi i druga pobjeda Rovinja, nakon što su Kaštelane svladali i u finalu Kupa.

Već od samog početka igrači Rovinja imali su više od igre i poveli u prvom setu 5:1 zahvaljujući dobrom serviranju Ivankovića i još boljoj igri u bloku Ivanića i Sošića. Gosti s dosta grešaka na prijemu nisu uspjeli zaustaviti razigrane domaćine koji su preko Demirevića, Išeka i Mikše diktirali igru i poveli 16:10 i nešto kasnije 19:13. Pokušao je gostujući trener Rančić čestim izmjenama poremetiti dobru igru domaćina, ali neuspješno. Unatoč tome što su gosti iz Kaštele u drugom setu zahvaljujući dobrim servama Božića poveli 4:1, domaćin je brzo sredio svoje redove i preko Demirovića došli do poravnanja 5:5. Kod rezultata 13:10 za goste na scenu je stupio Išek svojim preciznim servisima i pobrinuo se da domaćin preokrene rezultat u svoju korist.

U samom finišu drugog seta točku na i postavio je Mikša, dovoljno za 2:0. U posljednji set igrači Rovinja krenuli su čvrsto i odlučno i već na početku poveli 8:2 kad je gostujući trener Rančić iz igre izvadio Amermana i Skočića, ali ni to nije pomoglo jer su Rovinjci ubrzo vodili 19:15 uz veliku podršku punog gledališta rovinjske Valbrune. Nakon što su se Išek i Demirević pobrinuli za vodstvo 22:18, gostujući igrač Božić sa četiri poena uspijeva poravnati. Ipak, iznenađenje se nije dogodilo već su Rovinježi još jednom pokazali svoje pravo lice i zasluženo izborili i drugo gostovanje u Kašteli.

Dvorana Valbrune. Gledatelja: 600. Rovinj - Mladost Marina Kaštela 3:0 (25:20, 25:18, 26:24). Suci: Dražen Franulić, Ivan Mikulić (oba Zagreb).

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja (L), Peršić (L), Ivanić, Ivanković.

MLADOST MARINA KAŠTELA: Božić, Ammerman, Colić, Giljanović, Lukas-Stančin, Glavurdić, Šuker, Skočić, Damijanović, Polić, Andrić, Stanić. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter