Odbojka, kadeti: Rovinjci i Porečanke drugi

Kadeti Rovinja osvojili su drugo mjesto
Kadeti Rovinja osvojili su drugo mjesto

U rovinjskim dvoranama Valbruna i Gimnasium, u organizaciji Hrvatske odbojkaške udruge i OK Rovinj, održana su otvorena prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojima je nastupilo i šest istarskih klubova. U konkurenciji šest momčadi, kadeti Rovinja osvojili su drugo mjesto iza zagrebačke Mladosti, dok su u konkurenciji čak 17 ekipa, budući da nije bilo kvalifikacija, slavile Osječanke koje su u finalu pobijedile Poreč.

Mladi odbojkaši trenera Marina Ivanića do druge su pozicije stigli na krilima četiri pobjede. Rovinjci su bili uspješniji od Karlovca (3:2), Murse (3:0), Marine Kaštela (3:2) i Zadra (3:1), dok su od Zagrepčana poraženi s 2:3. Rovinj je igrao u sastavu: Kauković, Sponza, Brajković, Nikačević, Omerhodžić, Mohorović, Kuhar, Matošević, Despotović, Ilić, Grgić, Peršić i Butković.

Puno jača bila je konkurencija kod kadetkinja koje su igrale u četiri skupine. Boje istarske odbojke branili su Poreč, MH Umag, Rovinj, Funtana Vrsar i Pazin, a jedino su Porečanke izborile plasman u polufinale. Tamo su s 3:0 svladale Grobničan, ali su potom s 3:0 (25:22, 25:13, 27:25) u finalu poražene od Osijeka.

Poreč je igrao u sastavu: Ćosić, Sinožić, M. Sučić, Sliško, Duspara, Miletić, Burilo, Šain, Rupčić, Žipovski, Radović, I. Sučić i trener Miodrag Stojaković.

Nakon utakmica treneri su izabrali najbolje igrače i igračice prvenstva. Najboljim kadetom proglašen je Marko Sedlaček (Mladost), tehničarom Filip Jakšić (Karlovac), a primačem Antonio Peršić (Rovinj). Kod kadetkinja najboljom igračicom proglašena je Doris Krivić, tehničarkom Vedrana Jakšić (obje Osijek), a primačicom Rene Šain (Poreč). Nagrade, medalje i pehare najboljima podijelili su Zdeslav Barač, predsjednik HOU, Arduino Popović član IO HOU i Milorad Krunić trener hrvatske juniorske muške reprezentacije.

Konačni poredak, kadeti: 1. Mladost (Zagreb), 2. Rovinj, 3. Karlovac. Kadetkinje: 1. Osijek, 2. Poreč, 3. Marina Kaštela, 5. Melia Hotels Umag, 7. Rovinj, 11. Funtana Vrsar, 17. Pazin. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter