Odbojka: Centurion odigrao prve utakmice

PREŠAO U MUŠKU ODBOJKU - Goran Jovanović
PREŠAO U MUŠKU ODBOJKU - Goran Jovanović

Prije točno godinu dana je Edi Grgorinić, znano ime pulske odbojke te bivši član Uljanika, Pule i Rovinja, pokrenuo projekt kojim je u svom gradu želio ponovno stvoriti muški odbojkaški klub. Pulski Savez sportova izašao mu je u susret osiguravši mu termine za treniranje i tako je započela s radom škola odbojke koja je primala dječake u dobi između devet i 14 godina starosti, čime je zaživio Centurion.

Klub je do danas okupio 30-ak dječaka koji su se uključili, izvan konkurencije, u istarsku ligu mlađih kadetkinja te su na nedavnom turniru organiziranom na Velom Vrhu odigrali svoje prve utakmice i upisali pobjede nad Porečom i Velim Vrhom te poraz od Tara. Da ovaj projekt polako pušta korijenje može potvrditi i proširenje stručnog kadra, pa tako uz Grgorinića u Domu braće Ribar, svakim danom od 15.30 sati, treninge vodi Goran Jovanović, dojučerašnji kormilar OTP banke. Istodobno na Velom Vrhu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13.30 sati druga skupina dječaka trenira pod paskom Sebastjana Mikše, koji skupa s Jovanovićem još uvijek aktivno igra za Rovinj.

Usporedo s treninzima, ova trojka obilazi osnovne škole u Puli i bližoj okolici u kojima, uz dogovor s ravnateljima i profesorima tjelesne kulture, demonstrira tehniku odbojke i tako promovira ovaj sport koji polako okuplja sve više zainteresiranih i kod dječaka. Zainteresirani za bavljenje odbojkom mogu upisati svakim danom tijekom treninga. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter