Od sutra u Poreču svjetska krema odbojke na pijesku

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U Poreču se od sutra do nedjelje, 3. srpnja, održava Poreč Major, jedna od postaja najprestižnije svjetske serije turnira "Swatch Beach Volleyball Major Series" u odbojci na pijesku. Nagradni fond turnira iznosi 800.000 dolara, zbog čega je još atraktivniji. Vrhunac ovog sportsko-zabavnog spektakla su događanja na centralnom terenu koji je smješten u uvali Peškeri, gdje će se održavati najvažniji mečevi.

Mečevi na šest terena

Na centralnom terenu ima nešto manje od 5.000 mjesta, a VIP zona je podijeljena na dva dijela, Beach Majors Club i Beach Friends Lounge. U igri je i pet pomoćnih terena koji se nalaze u Zelenoj laguni i pored hotela Valamar Zagreb. Na turniru će sudjelovati po 32 muška i ženska tima u glavnom natjecanju, tako da će zainteresirani moći pogledati mečeve najboljih. Hrvatski timovi igraju s Wild Cardom, dok je ovogodišnja novost da će na turniru igrati i Istrijanka Samanta Fabris, reprezentativka dvoranske odbojke u Hrvatskoj, jedna od najboljih hrvatskih igračica.

Turnir "Swatch Beach Volleyball Major Series" postavlja nova mjerila sportskih događanja širom svijeta, iz razloga što nudi rekordan nagradni fond za sportaše i ne manje važnu, najbolju zabavu za navijače. Turnir je zajednički pothvat austrijskog poduzetnika i event menadžera Hannesa Jagerhofera i Red Bulla, jednog od najpoznatijih svjetskih brendova čiji je izravni marketing usmjeren na sport i lifestyle. Za vrijeme održavanja turnira bit će otvoren i Trade village, pored kojeg će se moći gledati i utakmice EURO-a, a sponzori i partneri turnira će u Trade Villageu promovirati svoje proizvode.

Posjetitelji će tijekom dana uživati u majstorskim potezima na terenu i bodrenju s tribina, dok je večer rezervirana za partyje, koncerte i promocije. Kako je Poreč poznat po noćnom životu, odličan će provod biti zagarantiran u Zelenoj laguni gdje je smješten Byblos, najveći noćni klub u Istri, koji će biti zadužen za vrhunsku zabavu. U Byblosu su do sada gostovali eminentni glazbenici elektronskog zvuka poput Davida Guette, Ericka Morilla, Paula Oakenfolda, Davida Moralesa i drugih.

Bogat noćni život

U Saint & Sinneru, noćnom klubu za fanove odbojke na pijesku koji vole klupsku glazbu, u četvrtak je "Majors Kick Off Night" od 21 sat, a u petak u Byblosu "Majors Beach party" uz Mashup Germany na bini od 22 sata. U subotu je u Byblosu "Majors Stars & Players Night", također od 22 sata. Organizatori najavljuju tijekom čitavog turnira velik broj gostiju i navijača u Poreču, najviše Austrijanaca, te brojne slavne osobe iz svijeta sporta, estrade i javnog života. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter