Od sutra prijave za pulski malonogometni turnir

UVIJEK JE TEŽE OBRANITI NEGO OSVOJITI - Denis Omrčen (Šijana Spartans, crni) i Ivan Livović (Netko iz mase)
UVIJEK JE TEŽE OBRANITI NEGO OSVOJITI - Denis Omrčen (Šijana Spartans, crni) i Ivan Livović (Netko iz mase)

Temperatura u Puli i cijeloj Istre polako raste kako se približava početak malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2016 - Suzuki Motortech", čije će se 28. izdanje, odnosno 13. otkad je 2004. godine ponovno zaživio nakon 12 godina stanke, odvijati u Domu sportova "Mate Parlov" od 9. do 26. prosinca. Prijave za nastup, za koji će svaka ekipa morati izdvojiti "uobičajenih" 400 kuna, i dalje se primaju na mobitel 098/130-5244 i na e-mail [email protected], a od sutra će na svoje doći i oni koji takve stvari vole obaviti u četiri oka. Naime, organizatori turnira, Udruga Futsal Pula, od 1. do 6. prosinca između 18 i 20 sati primat će prijave u CB Cabahia, gdje će se 7. prosinca, s početkom u 18 sati, obaviti ždrijeb oba turnira.

Riječ "oba" ukazuje na jednu od novosti koju su ove godine odlučili uvesti novi organizatori te će se tako, pored glavnog turnira, igrati i veteranski na kojem pravo nastupa imaju igrači s napunjenih 38 godina, a kotizacija po ekipi također iznosi 400 kuna. Postoji dobni uvjet i za nastup na "Ulici", a to je navršenih 16 godina života. Kako ne bi došlo do pokušaja zaobilaženja ovih pravila, ali i kako se ne bi ponovio nemili scenarij unatrag dvije godine kad je MNK Histria Vina Fakin umjesto dozvoljenih 12 tijekom turnira koristila usluge 14 igrača, uvedeno je novo pravilo. Ono kaže da je prije početka svake utakmice voditelj momčadi dužan delegatu predati popis s maksimalno 12 igrača i uz njega priložiti važeći osobni dokument s fotografijom za svakog prijavljenog igrača. Maloljetnim igračima koji nemaju osobnu iskaznicu i putovnicu tolerira se učenička iskaznica ili neki drugi dokument s fotografijom, a igrači za koje se ne priloži traženi dokument neće moći nastupiti.

Nagradni fond

Nagradni fond na "Ulici" neće se mijenjati i iznosit će 30 tisuća kuna, a podijelit će ga četiri najuspješnije ekipe. Polovica tog iznosa pripast će pobjedniku, poraženi finalist osvojit će osam tisuća, trećeplasirana ekipa pet tisuća, a ona koja izgubi dvije posljednje utakmice i nastup okonča na četvrtoj poziciji utješit će se s dvije tisuće kuna. Veteranski turnir, na kojem će zbog limitiranosti s terminima moći nastupiti maksimalno 32 ekipe, također će imati nagradni fond koji će iznositi sedam tisuća kuna te će pobjedniku pripasti četiri tisuće, drugoplasiranoj ekipi dvije, a trećeplasiranoj tisuću kuna.

Web stranica na kojoj će se, kao i lani, moći pratiti uživo svi rezultati je u izradi, a dok ona ne "zaživi" imena i broj prijavljenih ekipa koji raste iz dana u dan može se pronaći na facebook stranici organizatora. Pogled na nju otkriva da se trenutno za nastup na glavnom turniru prijavilo 30 ekipa, dok ih na veteranskom ima 11, a zanimljivost je da su se neke haklerske družine, poput Tubusa i Jaša, odlučile oprobati u obje konkurencije. Vjerojatno su se željeli držati one stare "Fata je Fata, ali dvaput je dvaput", pa ako se ne uspiju othrvati naletu mladih snaga, uvijek im ostaje popravni u okruženju svojih vršnjaka, gdje ipak nije sve bazirano na trci i fizičkoj snazi, već se može nešto napraviti i na "šmek", segment koji iskusnim haklerima sigurno ne nedostaje.

Fale tri nositelja

Od četiri nositelja, zasad su se prijavili samo jedni, ali vrijedni. Riječ je, naravno, o braniteljima naslova Šijana Spartansima, koji će iz prve ruke nastojati provjeriti koliko ima istine u izreci da je uvijek teže obraniti nego osvojiti, dok se još uvijek čeka da svoj nastup potvrde TNT Pizzeria Mateo Malinska, Netko iz mase i Čago Žminj. Istina, među prijavljenim ekipama nalazi se jedan TNT, ali kao što su nas organizatori uputili, ne radi se o ekipi koja je dvaput "eksplodirala" na "Ulici", 2009. i 2014. godine, već o nekoj lokalnoj družini. Kad smo se dotakli organizatora, zacijelo ih veseli činjenica da se u bubnju već okupilo šaroliko društvo u kojem nema previše pulskih ekipa, poznatih po svojem opuštenom pristupu ovom turniru i prijavama u "pet do podne". No, zato se među prvima prijavio riječki CB Patriot, njegovim putem ubrzo je krenulo i Gorovo iz Opatije, a s onu stranu Učke stiže i Geomarin iz Novog Vinodolskog. Od slovenskih ekipa, koje su posljednjih godina ostavile dubok trag na "Ulici", zasad još ne stižu potvrde o nastupu, no nije isključeno da se i s te strane nešto promijeni tijekom narednih dana. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter