Obšivač: Uvijek treba biti u natjecateljskom ritmu

Imun na ozljede - Jure Obšivač (M. ANGELINI)
Imun na ozljede - Jure Obšivač (M. ANGELINI)

Gostovanjem u Zadru nogometaši Istre 1961 spustili su zastor na više nego uspješnu sezonu i potom se, brže-bolje, uputili na trotjedni odmor. Ako je netko zaslužio da napokon malo odmori glavu od svih zadataka koje je trener Igor Pamić iz dana u dan postavljao pred svoje pulene, onda je to svakako Jure Obšivač.

Naime, Metkovčanin koji će za osam dana proslaviti 24. rođendan jedini je nogometaš u Prvoj HNL koji je od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka odradio svih 36 utakmica ove sezone. Točno 3.240 minuta proveo je Obšivač na hrvatskim travnjacima tijekom netom okončanog prvenstva, impozantna brojka koja još više dobiva na težini ako se zna da ga Paminjo nije štedio niti u Kupu.

Istina, u šesnaestini finala na gostovanju kod trećeligaša Slavonije ubacio ga je u igru tek u 57. minuti, no to je potom kompenzirao u osmini finala kad je u Kranjčevićevoj ulici odradio svih 120 minuta i potom još bio precizan prilikom izvođenja kaznenih udaraca. U četvrtfinalu protiv Zadra i polufinalu protiv Rijeke uobičajena slika, i tako je novih 360 minuta leglo na konto neumornog Obšivača koji je tako ostvario rijetko viđen doseg, da je odigrao sve 42 službene utakmice svog kluba u ovoj sezoni.

I to nije sve. Naime, nakon što je u Pulu stigao zadnjeg dana prošlogodišnjeg zimskog prijelaznog roka te se obvezao na dvije i pol godine vjernosti "zeleno-žutima", Obšivač je debitirao u 23. kolu, 9. ožujka na Poljudu i potom do kraja proljeća prikupio 11 utakmica. Naravno, od prve do posljednje minute, što znači da je Obšivačev neprekinuti niz u Zadru stigao do brojke 53.

"Moje je mišljenje da tajna leži u preventivi i dodatnom individualnom radu", otkrio nam je Jure Obšivač svoj recept. "Uvijek treba biti u natjecateljskom ritmu, trenirati, ne smiješ se zapustiti i onda ne bi smjelo biti problema jer je najvažnije biti spreman, a kad si spreman na kraju budeš imun i od ozljeda. Naravno, zahvaljujem se i treneru Pamiću što mi je na svim utakmicama ukazao povjerenje i nadam se da sam ga svojim igrama na terenu, barem donekle, uspio opravdati." (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter