Novi golman Istre 1961 je Saša Dreven

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prazninu nastalu odlaskom Andreja Prskala u Istri 1961 brzo su riješili i sutra bi se na "Drosini" trebao pojaviti Saša Dreven. Riječ je o golmanu poniklom u Varteksu, današnjem Varaždinu, za koji je debitirao u Prvoj HNL kao 18-godišnjak i tijekom četiri sezone prikupio 47 nastupa u najjačem hrvatskom razredu. Jednom je branio i protiv Istre 1961, 6. ožujka 2010. godine kad su "zeleno-žuti" slavili u Varaždinu golovima Anđelkovića i Šehića.

Pretprošle zime Dreven je preselio u Singapur potpisavši ugovor s tamošnjim prvakom Tampines Roversom za koji je u dvije sezone prikupio 49 nastupa u prvenstvu, Kupu i Liga kupu. Dreven, koji će 27. siječnja napuniti 24 godine, u Hrvatsku se vratio ljetos i proteklu polusezonu čuvao mrežu trećeligaša Podravine iz Ludbrega.

- Usmeno smo već sve dogovorili i Dreven bi se trebao pojaviti u Puli sa svojim menadžerom i staviti potpis na ugovor, a onda neka se s Ježinom, Lovrićem i Brkićem izbori za svoje mjesto, kaže Pamić.

Proširena korejska kolonija

Kako je bilo i najavljeno, danas su se na treningu u Medulinu pojavila trojica igrača iz Južne Koreje. Uz Chung Woona, pod paskom Igora Pamića i njegovih pomoćnika trenirala su i dvojica njegovih sunarodnjaka koji su stigli na probu, Seung-Hyeon Yoon i Dae-Seo Go. Poznatiji dio ovog dvojca je Yoon, 25-godišnjak rođen u Hangulu koji igra na poziciji krila, član je Seoula, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u klubu Seongham Ilhwa.

- Možda ostanu na probi jedan dan, možda šest, tko zna. Za Woona sam nakon prvog treninga rekao da s njim treba odmah potpisati ugovor, daj Bože da tako bude i sad te da me obojica zadovolje. Woon nam se također priključio na treninzima i od njegovog eventualnog odlaska zasad još nema ništa, ali prijelazni rok je tek počeo, traje mjesec dana i moramo biti spremni na sve. Nikad se ne zna, možda na kraju na tom lijevom boku budemo imali i njega i drugog Korejanca i Pilipovića, veli Pamić.


Podijeli: Facebook Twiter