Novi debakl Puljana: Istra 1961 - Zagreb 1:4

Damir Zlomislić, Istra 1961 (Arhiva/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Damir Zlomislić, Istra 1961 (Arhiva/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Nogometaši Zagreba su kao gosti pobijedili u utakmici 33. kola Prve HNL Istru 1961 4:1 (3:0).

U derbiju začelja momčad Zagreba ostavila je tračak nade da izbjegne direktno ispadanje u drugu ligi jer je u dvoboju s najbližim pratiteljem kao gost pobijedio Istru 1961. i time smanjio zaostatak za Puljanima na dohvatljivih šest bodova. Ipak, realno je očekivati da će momčad iz Kranjčevićeve dogodine igrati u drugoj ligi a da će se Puljani za očuvanje prvoligaškog statusa morati boriti protiv drugoplasirane momčadi u drugoj ligi, a to je trenutno vinkovačka Cibalia.

Gosti iz Zagreba bolje su otvorili utakmicu u kojoj su poveli u 13. minuti u kojoj je Mudražija odlično uposlio Medića koji šalje loptu iza nemoćnog Brkića koji nije mogao spriječiti ni odlično odmjereni udarac Stepčića s udaljenosti od 25 metara. Treći pogodak za goste u prvom poluvremenu postigao je u drugoj minuti sučeve nadoknade vremena Šulc kojemu nije bilo teško iz blizine poslati loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Istra 1961 je zaigrala življe i agresivnije i već u 47. minuti, nakon kornera s lijeve strane, Gržan postiže zgoditak, a samo dvije minute nakon toga vratar gostiju Dominik Livaković zaustavlja oštar udarac Gržana i u još nekoliko navrata odličnim intervencijama sprječava goste da smanje zaostatak. Sve dileme oko pobjednika rješene su u 76. minuti kada je nakon lijepe kombinacije Gabrijela Bobana i Mudražije lopta došla do ponajboljeg igrača Zagreba Valentina Stepčića koji preciznim udarcem postiže svoj drugi zgoditak na današnjoj utakmici.

Unatoč pobjedi Zagreb je sa 17 bodova "čvrsto" na začelju ljestvice dok je pretposljednja Istra 1961sakupila 23 boda. (H)


Podijeli: Facebook Twiter