Nova pobjeda Njemačke, remi Slovenije i Engleske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretima europskih kvalifikacija za SP 2018., igranih u utorak, Njemačka je pobijedila Sjeverna Irsku sa 2-0 golovima Draxlera (13) i Khedire (17),  te i dalje ima stopostotan učinak.

U ostalim susretima ove skupine Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, je u gostima kod Češke odigrao 0-0. Azeri su u prva dva kola ostvarili dvije pobjede i na drugom su mjestu sa 7 bodova, a vode Nijemci sa 9. Norveška je dobila slabašni San Marino sa 4-1.

U skupini F najzanimljiviji je bio dvoboj Slovenije i Engleske u Ljubljani, koji je završio 0-0. Najbolji strijelac Engleske svih vremena Wayne Rooney, koji u svom Manchester Unitedu grije klupu za pričuve, sada isto doživljava i u reprezentaciji. Novi izbornik Gareth Southgate uveo ga je u igru tek u 73. minuti, ali to nije puno pomoglo "gordom albionu".

Slovenija je ostavila bolji dojam, posebice u drugom poluvremenu, kada je imala tri odlične prilike. No, engleski vratar Joe Hart odličnim obranama sačuvao je svoju mrežu. U istoj skupini Slovačka je pobijedila Škotsku s 3-0 , dok je Litva dobila Maltu 2-0.

U skupini E Crna Gora je u gostima svladala Dansku sa 1-0, a pobjednički gol zabio je bivši napadač Dinama Fatos Bečiraj (32), dok su Kazahstan i Rumunjska odigrali 0-0.

Poljska je više od sat vremena imala igrača više, ali tek je u petoj minuti sudačke nadoknade (90+5) uspjela doći do pobjede 2-1 nad Armenijom, a strijelac je bio Robert Lewandowski. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter