Nogometaši Rijeke oprostili se od Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke oprostili su se od Europe u 2. pretkolu Europske lige nakon što su u Škotskoj odigrali 2-2 s Aberdeenom, no nisu uspjeli nadoknaditi poraz od 0-3 sa Kantride u prvoj utakmici. Pogotke su za Riječane postigli Marin Tomasov (58) i Zoran Kvržić (63), dok je za Abeerden pogodili Niall McGinn (64) i Jonathan Hayes (72).

Rijeka je u Aberdeenu bila na pragu senzacije jer je u 63. minuti pogotkom Kvržića vodila s 2-0, no hrvatski doprvak je odmah u sljedećem napadu primila pogodak i prokockala veliku šansu koja se nudila. U prvom dijelu nije bilo zgoditaka, iako je Rijeka bila bolja i više je prijetila, no bez završnog udarca prema vratima Škota. U 58. minuti Riječani su poveli pogotkom Tomasova koji je nanizao nekoliko igrača i sjajnim udarcem postigao pogodak.

Kvržić je u 63. minuti pogodio snažnim i preciznim udarcem s 30-tak metara za 2-0 i dao nadu Riječanima, no samo minutu kasnije McGinn je postigao zgoditak za Škote na asistenciju Goodwilliea. U 72. minuti je Hayes na dodavanje McGinna izjednačio na 2-2 i prekinuo svaku nadu Riječana u čudo u Aberdeenu.

ABERDEEN - RIJEKA 2-2 Pred 16.000 gledatelja na stadionu Pittodrie sudio je Guida iz Italije. Strijelci: 0-1 Tomasov (58), 0-2 Kvržić (63), 1-2 McGinn (64), 2-2 Hayes (72) ABERDEEN: Ward - Logan, Taylor, Considine, Quinn, Shinnie - Jack, Hayes - McGinn (Flood, 83), McLean (Pawlett, 72), - Goodwillie (Rooney, 76) RIJEKA: Sluga - Ristoski, Samardžić, Mitrović, Leovac - Tomasov, Bradarić (Balaj, 74), Moises, Radošević, Roshi (Kvržić, 57)- Bezjak (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter