Nogometaši Funtane danas će ugostiti Hajduk

Bit će puno teže nego s Podravinom - Antonio Krijan (M. MIJOŠEK)
Bit će puno teže nego s Podravinom - Antonio Krijan (M. MIJOŠEK)

Posljednjih dana svaka priča u Funtani i njenoj okolici, bližoj i daljoj, započinje i završava istom temom, nogometnom utakmicom šesnaestine finala Kupa Hrvatske koja će im u goste dovesti splitski Hajduk. Sve pripreme su napravljene da mjesto od tisuću stanovnika ugosti barem dvostruki broj gledatelja koji će željeti uživo na djelo pogledati splitske "bile", iza oba gola podignute su montažne tribine kako bi se svi oni mogli smjestiti i sve je spremno da danas, točno u 15.30 sati, lopta krene s centra i započne najveća utakmica koju je Funtana dosad imala priliku organizirati.

- Stvoreni su svi preduvjeti za pravu feštu - složio se i Ivan Lajtman koji ovom prilikom neće obnašati dvostruku ulogu igrača i trenera, već će se ograničiti na vođenje momčadi s klupe. - Ne stignem posložiti sve obaveze, uigravati momčad i ujedno trenirati. Teško je igrati kad se nema fizičke moći, u Prvoj ŽNL sam još nekako uspijevao, sad sam pokušao jednu utakmicu u Međužupanijskoj ligi i vidio da to više nije to, pa onda stvarno nema smisla da nekome zauzimam mjesto u zapisniku.

S Lajtmanom na terenu ili na klupi, neće se previše promijeniti činjenica da će nogometaši Hajduka danas biti, barem na papiru, apsolutni favoriti.

- Svi znamo tko je i što je Hajduk i nema se smisla sad razbacivati nekim velikim izjavama. Glavna želja je da im pružimo dostojan otpor, da ne doživimo rezultatsku katastrofu, ali ako nam se sve posloži i zvijezde poklope, nikad se ne zna - sa zagonetnim osmijehom konstatirao je trener Funtanjana. - Ova utakmica bit će prije svega nagrada mojim igračima za uloženi trud tijekom prošle i ove sezone, 90 minuta tijekom kojih će moći uživati. Doći će puno ljudi, očekujemo oko dvije tisuće navijača i u prvom je planu fešta, a daj Bože da se dogodi čudo. Moji igrači su kvalitetni za rang u kojem nastupamo, ali ogromna je razlika između međužupanijske i prve lige, svjesni smo toga. Igrači Hajduka su fizički, tehnički i u svakom drugog pogledu jači od nas, sve su to profesionalci čija je vrijednost dokazana i koji ne igraju bez razloga za splitski klub. No, idemo dati sve od sebe, pa kako završi, gaće sigurno nećemo skinuti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter