NK ISTRA 1961: Stare boljke isplivale na vidjelo

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Nogometaši Istre 1961 poraženi su jučer na medulinskoj "četvorci" u "generalki" pred drugi dio prvenstva. Od "zeleno-žutih" bolje su bile Domžale, vodeće momčad Prve slovenske lige, koje je slavile s 2:0. Više od samog poraza, trenera Igora Pamića zacijelo je zaboljela činjenica da su se njegovi puleni vratili boljkama koje su ih mučile u prvom dijelu prvenstva, a to su prekidi nakon kojih su gosti postigli oba pogotka. Da stvar bude još gora, ti su golovi postignuti u smiraj prvog, odnosno drugog poluvremena, što može sugerirati samo jedno, da "zeleno-žuti" nisu uspjeli zadržati koncentraciju svih 45 minuta i dok su oni glavama već bili u svlačionici, protivnici su im dvaput zatresli mrežu.

Ono najbolje s čim u ovom trenutku raspolaže, to je Paminjo poslao na teren u prvom poluvremenu. Izostao je jedino Jo za kojeg bi se sigurno našlo mjesta u startnoj postavi, ali kako on zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa na Parku mladeži, ostao je na klupi, na kojoj i dalje nije bilo ozlijeđenog Radonjića. Zaigrali su Puljani u 4-2-3-1 formaciji s Drevenom na golu, Pavlovićem i Heisterom na bokovima, dok je Gregovu u "srcu obrane" društvo pravio Obšivač. Zvonko Pamić i Vukman bila su dvojica zadnjih veznih, ofenzivnu trojku činili su Franjić, Matoš i Tomić, a u vršku napada bio je Špehar.

U ovom društvu najraspoloženiji je bio dvojac na lijevoj strani, Heister i Tomić, koji su zajedničkim snagama kreirali dvije jedine opasne prilike pred golom Domžala u prvom dijelu. Najprije je u 19. minuti Heister uposlio Tomića, a ovaj ubacio na prvu stativu gdje je Špehar za malo bio prenizak da skrene loptu u mrežu, da bi dvije minute kasnije uloge bile zamijenjene, Tomić je gurnuo za Heistera koji je prebacio loptu na drugu stativu gdje ju je Pavlović glavom vratio na peterac, obrana Domžala kratko izbila, a odbijanac stigao do Franjića koji je pucao ravno u Vidmara.

Puno uzbudljivije bilo je na drugoj strani gdje su slovenski nogometaši uglavnom prijetili nakon kontri i pogrešaka "zeleno-žutih". Najprije je u 24. minuti "ispao" Vukman, a Simić izbio sam ispred Drevena i pucao tik pored stative, da bi dvije minute kasnije zaprijetio i Majer, ali Dreven je bio siguran. To se ne bi moglo reći deset minuta kasnije kad je nakon poprilično muke ukrotio pokušaj Skubica iz slobodnog udarca, ali ta mu je nesigurnost bila oproštena kad je u 45. minuti obranio "mrtvu" priliku Simiću. Dosuđen je bio korner za Istru 1961 koji je kratko izveo Pamić, gosti su ispucali loptu na 40-ak metara od svog gola gdje je oklijevanje Pavlovića kaznio Simić koji mu je oduzeo loptu, s njom pretrčao pola igrališta i izbio sam pred Drevena koji je njegov udarac nogom skrenuo u korner. No, tu priči nije bio kraj jer je nakon ubačaja Skubica iz kuta "zaspala" pulska obrana i Horiću nije bilo previše teško iz gužve s nekoliko metara "zakucati" loptu pod prečku - 0:1.

Nastavak je donio brojne izmjene na obje strane koje su "razvodnile" utakmicu i drugi dio susreta bio je puno lošiji od prvog. Zaprijetio je u 56. minuti Heister, ali Vidmar je bio siguran, da bi osam minuta kasnije u svom prvom kontaktu s loptom slovenski "rezervist" Vancaš uzdrmao stativu. Bilo je to sve vrijedno spomena do 90. minute, a onda je korner za Domžale izveo Eterović, Miranda se u pokušaju da ulovi loptu nespretno sudario s Hadžićem i dok su njih dvojica ležala na zemlji, Jelar je glavom zatresao nebranjenu mrežu za konačnih 0:2. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter