NK ISTRA 1961: Lasić vjerojatni nasljednik Belanića


Najavio je u ponedjeljak direktor pulskog nogometnog prvoligaša Neven Šprajcer da će se idućeg dana rješavati pitanje B momčadi. Očekivale su se i ranije najavljene rošade u omladinskom pogonu Istre 1961, no do istih zasad nije došlo. Niti po pitanju trenera, niti po pitanju igrača.

- Doista smo održali sastanak u klubu po pitanju druge momčadi i cijele omladinske škole, ali zasad ne možemo izaći s konkretnim imenima u javnost iz jednostavnog razloga što čekamo odgovore. Dali smo određene ponude trenerima iz omladinskog pogona i čekamo do subote da se očituju o njima. Slijedom toga, kad budemo znali konkretnu trenersku slagalicu u klubu, razgovarat ćemo i o igračima. Ne bi bilo korektno da sad izađemo s popisom igrača koji više neće biti u klubu, iako će se sigurno naći njih četiri, pet iz B momčadi na tom popisu, prije nego li trener te iste momčadi da svoje prijedloge - rekao je Neven Šprajcer, ali i ponudio vjerojatnu smjenu na čelu druge momčadi "zeleno-žutih".

- Nije još sve dogovoreno, ali s 99-postotnom sigurnošću mogu reći da će Davor Lasić voditi našu drugu momčad u Trećoj ligi zapad u proljetnoj polusezoni.

Novosti tako zasad nema u omladinskom pogonu, a nema ni u seniorskom koji miruje do subote za kad je zakazano prvo okupljanje uoči početka priprema za nastavak prvoligaške sezone.

Trener Igor Pamić bi u startu trebao zateći isti kadar koji je na raspolaganju imao i ove jeseni, uz ponekog igrača na probi. Glasina o odlascima i dolascima ima, kao i o interesu Rijeke za Woona, ali?

- Nema ništa konkretno. I neće sigurno ni biti do idućeg tjedna. Iz jednostavnog razloga što je dobar dio klupskih prvoligaških čelnika trenutno na odmoru. Uostalom, i prijelazni rok počinje tek iduće godine. Glasina o ponudama za naše igrače ima, ima nešto i o tom interesu za Woona, no o tome će se razgovarati tek nakon Nove godine - ponovio je direktor pulskog kluba.

Dakle, u seniorskom pogonu su i dalje Blagojević, Obšivač, Woon i Brkić glavni kandidati za prodaju, dok se uz već najavljeni dolazak Samateha čekaju najavljena inozemna pojačanja na pozicijama stopera i u vezi. U subotu će biti okupljanje prve momčadi, u subotu će biti poznata i nova klupska trenerska piramida u omladinskom pogonu. Dakle, subota bi trebala donijeti pregršt novosti na "Drosini". Ne bude li novih promjena. (R. CAR)
 


Podijeli: Facebook Twiter