Nikolić: Rekli su mi da je drugi gol bio regularan

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)



S bremenom lošije predstave na debiju u "zeleno-žutom" dresu, kad je u pobjedi Istre 1961 nad Slaven Belupom na "Drosini" bio vjerojatno i najslabiji pojedinac u domaćoj momčadi, Stefan Nikolić je na poluvremenu ogleda s Lokomotivom, zajedno s Muamerom Svrakom, ušao s klupe ispraviti što se ispraviti da. Naravno, pri rezultatu 4:0 samo najzagriženiji predstavnici "klase optimist" još su vjerovali da je povratak u utakmicu moguć i očekivani scenarij nije doživio nikakve promjene, no stasiti Crnogorac opravdao je povjerenje trenera Pamića i napravio ono što se od napadača i traži, zatresao protivničku mrežu i to čak dvaput.

Međutim, na žalost svih poklonika Istre 1961, nakon 113 minuta odrađenih u "zeleno-žutom" dresu Nikolićev učinak i dalje je ostao na brojci od nula postignutih pogodaka, jer su mu oba što ih je u ponedjeljak zabio u Kranjčevićevoj bila poništena zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se u tom trenutku nalazio, prvi opravdano, drugi baš i ne.

- Teško je bilo nama dvojici koji smo ušli u drugom poluvremenu, ali ništa lakše nije bilo ni suigračima koji su opet trebali izići na teren. Bila je to jaka teška situacija, i s psihičke i s fizičke strane, jer se velika barijera stvori u glavi kad znaš da si četiri pogotka u zaostatku, ali borili smo se koliko smo mogli i pokušali dati svoj maksimum. Znali smo da su šanse da se vratimo u susret minimalne, malo smo se ponadali nakon gola Franjića, ali onda je došla nova greška, nova kontra i novi pogodak domaćina nakon kojeg smo svi samo čekali da se utakmica što prije privede kraju, da sat otkuca i da odemo s terena - prisjetio se Stefan Nikolić, napadač Istre 1961, ogleda protiv
Lokomotive.

- A što se tiče moja dva poništena pogotka, ne znam stvarno što bih rekao. Nisam još stigao pogledati snimku, ali rekli su mi da je drugi gol bio regularan i normalno da mi je krivo, kako zbog mene samog, tako i zbog cijele momčadi. Ostaje žal i zbog onog mog promašaja glavom, jer da sam u tom trenutku zabio bilo bi to 4:2, a do kraja je ostalo više od 25 minuta i postojala bi još šansa da se vratimo u susret. U nogometu je sve moguće, ali na žalost, lopta je otišla preko gola i nedugo nakon toga primili smo peti pogodak.(Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter