Nikolić: Ostaje žal za tri boda

Stefan Nikolić (D. ŠTIFANIĆ)
Stefan Nikolić (D. ŠTIFANIĆ)

U najavi domaćeg sraza sa Splitom, trener Istre 1961 Robert Rubčić istaknuo je kako njegova momčad u dosadašnjem tijeku sezone nije imala previše sreće s golovima, ali da predosjeća da će toliko puta prozivani napadači Stefan Nikolić i Filip Kasalica proraditi protiv "crvenih". Svjestan je bio "zeleno-žuti" strateg činjenice da mu crnogorski dvojac dobro radi na treninzima, da daje sve od sebe na utakmicama i da će im se uloženi trud prije ili kasnije vratiti. Nešto mu je "zvonilo" da bi to moglo biti baš u nedjelju i predviđanja su mu se djelomično ostvarila, jer se Kasalica usprkos dobroj predstavi nije upisao među strijelce, ali zato je precizan bio Nikolić koji je svojim trećim ovosezonskim pogotkom poništio rano vodstvo koje je gostima donio Dražen Bagarić i Istri 1961 osigurao bod.

- Prikazali smo dobru partiju i ostaje mali žal što nismo osvojili tri boda, no kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je remi na kraju najrealniji ishod utakmice - rekao je Stefan Nikolić, napadač Istre 1961. - Mi smo bili bolji prvih 45 minuta, dok je Split preuzeo inicijativu zadnjih 20-ak minuta kad smo fizički pali zbog teškog terena i kad je dosta igrača počelo osjećati grčeve. Teren je bio isti nama kao i protivnicima i znam da u njemu ne možemo tražiti alibi, ali premda ga maksimalno čuvamo i na njemu uopće ne treniramo, po ovakvim uvjetima se definitivno ne može igrati normalan nogomet. Svi su nam o tome pričali, da će kad počnu kiše u Puli biti nemoguće igrati, ali stvarno nisam očekivao da će to biti ovoliko loše. Noge su nam upadale u blato i potrošili smo duplo više snage nego da je teren bio "pristojan", a usto je u nekim trenucima bilo nemoguće kontrolirati loptu, jer jednostavno ne bi znali kako će ona odskočiti.

- Još smo jednom primili jeftin gol, ovoga puta u drugoj minuti susreta, i stvarno ne znam koji je tome uzrok. Prije početka u svlačionici smo bodrili jedan drugoga, dogovorili se da u utakmicu uđemo jako, ali nije pomoglo. Opet je došao taj pad koncentracije, jednostavno nismo ušli sto posto u utakmicu i praktički smo počeli igrati u desetoj minuti - istaknuo je Nikolić. - Ako bismo trebali tražiti razlog zbog kojeg nismo stigli do pobjede, onda je to taj rani pogodak koji nas je ipak poremetio, usprkos činjenici da smo se uspjeli relativno brzo vratiti u utakmicu i stići do izjednačenja. S druge strane, imali smo potom i par solidnih prilika i ako za još nečim možemo žaliti, onda je to činjenica da je u trenucima kad smo najbolje izgledali, završilo prvo poluvrijeme, rekao je Nikolić. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter