Nije uspio sačuvati momčad od poraza

SPAŠAVAO ŠTO SE SPASITI DALO - Ivan Brkić (S. JEŽINA/CROPIX)
SPAŠAVAO ŠTO SE SPASITI DALO - Ivan Brkić (S. JEŽINA/CROPIX)

Spustio se zastor na 25. izdanje Prve HNL. Dinamo je proslavio svoj 18. naslov prvaka Hrvatske, 11. uzastopni i prvoligaši su se razišli na zasluženi odmor, svi osim igrača Istre 1961. Puljani su dobili nekoliko slobodnih dana da odmore glave, potisnu iz njih sve ono negativno što im se tijekom proljeća nakupilo, a toga nije da nema, i onda se vrate na "Drosinu" te okrenu kvalifikacijama za očuvanje prvoligaškog statusa.

- Vratili smo se nakon utakmice svi zajedno u Pulu i tko je htio mogao je odmah otići doma. Dobili smo slobodno do srijede kad je u pet sati popodne trening, a ja sam odlučio prespavati i onda sam ujutro krenuo na put - zborio je jučer Ivan Brkić dok se lagano vozio prema obiteljskom domu.

Prošlo kolo Brkić je bio najzaslužniji što su "zeleno-žuti" protiv Splita sačuvali nulu na "Drosini", odlične intervencije donijele su mu i mjesto na golu u momčadi kola, a i na Rujevici je bio među najzapaženijim članovima pulske momčadi. No, premda je u nekoliko navrata sjajno reagirao i sačuvao svoju mrežu, dvaput je bio prisiljen na kapitulaciju i Riječani su se od svojih navijača oprostili pobjedom. Pulsku sudbinu skrojio je Brezovec, najprije je u 32. minuti iz slobodnog udarca naciljao Vešovićevu glavu za domaće vodstvo, da bi 20 minuta kasnije, opet iz slobodnog udarca, "suhim listom" prebacio "živi zid" i postavio konačnih 2:0. Premda, treba istaknuti da je strijelac prvog pogotka Vešović bio u zaleđu, što nitko od rezigniranih Puljana nije niti signalizirao djelitelju pravde. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter