Nije nam više cilj samo ne primiti nego i postići gol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostrukim treningom jučer su nogometaši Istre 1961 "otvorili" novi radni tjedan na kraju kojega ih očekuje domaći ispit sa Zagrebom. Susret je to kojim "zeleno-žuti" otvaraju novi ciklus, ciklus u kojem ih očekuje vidno drugačija uloga od one koju su uglavnom imali u dosadašnjem dijelu prvenstva. U prethodnih su osam kola igrači trenera Igora Pamića uglavnom misli okretali defenzivnoj igri. Glavni je zadatak bio sačuvati vlastitu mrežu, a tek potom nastojati nešto napraviti i pred suparničkim golom. Kao posljedica takvog pristupa stiglo je čak pet remija, uz jednu pobjedu i dva poraza, ali i indikativnu gol razliku 7:9. Mali broj primljenih golova, jer manje su primili tek članovi vodećeg tandema, Dinamo i Rijeka, ali onu su u ovom prvenstvu po svemu zasebna priča, pokazao je da je Paminjo i ovoga puta dobro pripremio svoju momčad za sezonu. Sad sve to treba nadograditi napadačkom igrom. A to je već malo teže, pogotovo jer su se ključni igrači momčadi priključili naknadno, poput Radonjića, Zvonka Pamića, Joa i Matoša, dok Franjiću slijedi nova, srećom ne i duga, stanka. Dobra je, pak, vijest što se momčad kompletirala, jer su se u treninge uključili i Luka Vučko i Luka Batur, iako je ovog drugog Paminjo odlučio vratiti kroz igre u drugoj momčadi, a na raspolaganju mu je sad i Woon koji je odradio utakmicu kazne.ž

Igrački kadar je širok, duplirane su gotovo sve pozicije, pa neki igrači mogu bezbolno igrati na više mjesta. Jedan od takvih je nezaobilazni Jure Obšivač, a na dvije pozicije sad igra i Bojan Pavlović. Na Maksimiru je zaigrao na krilu. Ne prvi put u pulskom klubu.

- Ovo mi je drugi put ove sezone da sam startao na poziciji desnog krila, jer sam prethodno tamo počeo i protiv Lokomotive, ali sam se vrlo brzo, nakon desetak minuta, vratio na beka jer se Vučko ozlijedio - rekao je uvijek dobro raspoloženi Bojan Pavlović. - Igrao sam ja i ranije tijekom karijere na krilu, tako da mi to nije nepoznanica, ali protiv Dinama je bilo specifično, jer sam imao defenzivnu ulogu, morao pomoći Obšivaču u zatvaranju naše desne strane. Cijelu smo utakmicu vodili računa o tome da zatvorimo njihove napade po sredini i po bokovima. Mislim da smo se dobro branili, dok prema naprijed nismo baš najbolje odigrali. Dinamo je imao dominaciju, posjed lopte, ali nije stvorio velik broj šansi. Zapravo, iz jedine prave dvije šanse su i postigli golove. Nisu imali promašeni zicer, niti je bilo neke velike obrane Brkića. Tako da, što se tiče defenzive, tu nam se ne može puno zamjeriti.

Od subote u 16 sati gledat će se neka druga igra Puljana. Od "zeleno-žutih" će se tražiti da budu daleko goropadniji u igri prema suparničkom golu. Pokušali su već tako odigrati protiv Osijeka, ali to ipak nije bilo na potrebnoj razini. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter