Nije mi bilo svejedno kad smo primili drugi pogodak

Marcel Heister (D. ŠTIFANIĆ)
Marcel Heister (D. ŠTIFANIĆ)

Samo dvojica nogometaša Istre 1961 mogu se pohvaliti da su u dosadašnjem tijeku sezone prikupili više od dvije tisuće minuta u zeleno-žutom dresu. Kao i lani, kolonu predvodi Jure Obšivač koji je odigrao svih 28 utakmica, a samo u dva navrata na terenu nije ostao od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka. Tik iza njega nalazi se Marcel Heister koji je u ovoj sezoni upisao 27 nastupa, od čega je 21 put odradio svih 90 minuta. Bilo je oscilacija u predstavama koje je pružao, no bolje su definitivno nadjačale one nešto lošije, a ponajbolja je stigla u subotu protiv Hajduka i nagrada nije izostala. Naime, uz imena Zvonka Pamića i Radonjića, i Heisterovo se našlo u idealnoj momčadi prošlog kola, prvi put otkad je stigao na "Drosinu".

- Nisam znao da sam izabran u momčad kola, ali normalno je da me to veseli i da sam zadovoljan - rekao je Marcel Heister, lijevi bočni Istre 1961. - Zadovoljan sam i kako je cijela momčad odradila utakmicu protiv Hajduka, premda moram priznati da mi nije bilo svejedno kad smo u završnici primili drugi pogodak. Svašta mi je u tom trenutku prošlo kroz glavu, da je nemoguće da nam se opet tako nešto dogodi i da još jednom u završnici susreta ostanemo bez pobjede. No, odbili smo se predati, željeli smo sva tri boda i uspjeli smo doći do njih. Kao što je rekao Zvonko Pamić, bod na ovoj utakmici nije bila opcija kojom bismo bili zadovoljni, krenuli smo naprijed jer smo smatrali da ništa ne možemo izgubiti, a puno dobiti i takvo razmišljanje nam se isplatilo.

Heisterova brzina nikad nije bila upitna, potvrdio je to i na ovoj utakmici kad je u nekoliko navrata protivničke igrače koji su naizgled bili pobjegli lakoćom sustigao i zagradio, a usto se uspijevao pridodavati i u napadu te je upravo nakon njegovog udarca Pamić odbijanac pospremio u mrežu za konačnih 3:2. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter