Nigerijac Solomon na posudbi u Istri 1961

Theophilus Solomon (N. STIPANIČEV/CROPIX)
Theophilus Solomon (N. STIPANIČEV/CROPIX)

Ignacio Varela na izlaznim je vratima Istre 1961, a zamijenit će ga 20-godišnji Nigerijac Theophilus Solomon! To su najnovije vijesti u rubrici "potraga za napadačem", koja time još nije zatvorena...

Argentinac Varela koji je zimus (nakon odlaska Nikolića i Kasalice) doveden u posljednjim danima prijelaznog roka, više kao "vatrogasno" negoli dugoročno rješenje, završio je sezonu sa svega jednim pogotkom (u debiju protiv Zagreba) i od početka priprema nalazio se na marginama prve momčadi, unatoč malobrojnoj konkurenciji (Roce, Ljubanović) koja ga je istisnula u drugi plan. Stoga su u klubu konačno postigli dogovor o sporazumnom raskidu suradnje, pa bi Varela u iduća dva dana trebao napustiti Pulu.

Istovremeno je s Rijekom dogovorena posudba Solomona s pravom prvokupa, a ukoliko papirologija bude zgotovljena na vrijeme, donedavni napadač Šibenika (ranije Pomorca i Zadra) mogao bi biti na raspolaganju treneru Tomiću već za susret s Lokomotivom. Novi trener Puljana već ga je imao priliku upoznati u kratkom periodu dok je vodio Šibenik, a danas će razmotriti i mogućnost angažmana Stivena Rivića te odlučiti o njegovom statusu.

Što se tiče "trakavice" oko dolaska Gorana Parackog, konačan dogovor još uvijek nije postignut, no izgleda da su u međuvremenu konkretizirani pregovori oko još jednog (inozemnog) rješenja za kritičnu poziciju defenzivnog veznog. (D. R. K.)


Podijeli: Facebook Twiter