Neven Vukman: Bod velik kao Učka

Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)
Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)

"Vukman zna što ja tražim, ja znam što on može i ako bude igrao na onom nivou na kojem je bio dok sam ga trenirao u Karlovcu, on će nam biti pravo pojačanje." Tim je riječima Igor Pamić potkrijepio angažiranje 29-godišnjeg Nevena Vukmana koji je ovog ljeta u Pulu stigao iz redova drugoligaša Zeline. U njemu je vidio igrača koji će popuniti prazninu koja će nastati na sredini terena kad Slavko Blagojević, prije ili kasnije, napusti "Drosinu".

Međutim, ozljeda rebara pred odlazak na Kupres izbacila je Vukmana iz ritma i premda ga je Paminjo koristio na oba splitska gostovanja, vidjelo se da je radna pauza u jeku priprema uzela svoj danak i to je došlo na naplatu na Parku mladeži. U ponedjeljak će prvi put biti akterom susjedskog derbija na "Drosini".

- Očekujem pravu nogometnu feštu, odličnu atmosferu u kojoj nam domaći teren neće predstavljati dodatni pritisak - naglasio je Vukman, osvrnuvši se malo i na očekivanu taktiku.

- Sigurno je da mi nećemo jurnuti od prve minute na protivnički gol, jer to bi bilo samoubojstvo. Nama na ovoj utakmici pobjeda nije "pod mus" i stoga neće biti nikakvog srljanja. Sigurno je da će trener Pamić postaviti pravu taktiku te je za očekivati da ćemo stati u čvrsti blok, zaustaviti sve njihove prijetnje i potom ih pokušati iznenaditi iz neke kontre ili polukontre. Nisam dobar prognozer, pa bih se radije suzdržao od prognoziranja konačnog rezultata, a da mi netko sad ponudi bod, mislim da bih ga prihvatio. Da se razumijemo, mi na svakoj utakmici želimo pobijediti i tako će biti i ovoga puta, ali Rijeka je izuzetno jaka momčad i idemo mi najprije osigurati bod, a onda ako nam se pruži prilika, napasti sva tri. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter