Neven Vukman - nema zime ni na stoperu

Ima trenerovo puno povjerenje - Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)
Ima trenerovo puno povjerenje - Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)

Za premijerni bod sezone dobili su akteri splitskog ogleda jučer slobodan dan. Popodne su trenirali tek oni nogometaši Istre 1961 koji nisu nastupili protiv Hajduka, dok su ostali uživali u slobodnom danu. Dakako, ne svi. Neki su slobodno jutro iskoristili da dođu samostalno trenirati u teretani.

Jure Obšivač, Neven Vukman, Robert Dadić i Šime Gregov, koji zbog žutih kartona nije imao pravo nastupa u prvom kolu, odlučili su se "družiti s utezima". Iako nekima od njih, poput Obšivača i Vukmana, muskulature sigurno ne manjka.

Dobro raspoloženi već i zbog startnog boda, ali i zbog atmosfere u svlačionici ton kojoj daje uvijek nasmijani Neven Vukman. Igrač od maksimalnog povjerenja trenera Pamića, s kojim je surađivao u Karlovcu. Doveden da pojača veznu liniju ispred obrane, na Poljudu je iznenada osvanuo među stoperima.

- Nisam u posljednje vrijeme igrao na stoperskoj poziciji, već na zadnjem veznom, ali nije mi ni ta uloga strana. Znao sam i ranije u Varteksu igrati stopera, a i u Kazahstanu sam u par navrata igrao na toj poziciji. Od dolaska u Pulu nisam trenirao kao stoper, ali mi je trener Pamić pred utakmicu rekao da ću igrati na toj poziciji i nije bilo nikakvih problema, rekao je iskusni Vukman, koji je i tu zadaću vrlo dobro odradio uz Vučka i Grafa.

Napadi "bijelih", većinom stihijski, lomili su se o pulsku obranu poput valova o obalu.

- Mislim da je bilo dosta dobro. Napravili smo čvrsti blok negdje na 25 metara od našeg gola i izdržali dvadesetak minuta bez primljenog gola, ali smo i potom, srećom, zabili izjednačujući gol pred odlazak na odmor i vratili se u utakmicu. Početkom drugog poluvremena mogli smo i povesti iz one dvije kontre preko Franjića i Špehara, a nakon toga smo imali i malo sreće što nam Hajduk nije zabio gol iz onog slobodnog udarca kad se lopta odbila od vratnice ili iz još par situacija pred kraj. Mislim ipak da je tih 1:1 najrealniji rezultat, veli Vukman. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter