Nataša Ravnić-Gašparini, Amel Dizdarević, kuglačice i boćari laureati

NAJBOLJI - Nataša Ravnić-Gašparini i Amel Dizdarević
NAJBOLJI - Nataša Ravnić-Gašparini i Amel Dizdarević

U ugodnoj atmosferi ispunjenog gradskog kazališta održana je tradicionalna svečanost "Dan porečkog sporta" na kojoj su obznanjeni rezultati glasovanja u kojem su sudjelovali predstavnici Grada Poreča, Sportske zajednice, sportski djelatnici i novinari koji prate porečki sport, te su shodno tome nagrađeni najuspješniji pojedinci i kolektivi Poreča za svoja ostvarena sportska dostignuća i rezultate u 2016. godini.

Izbor za najboljeg sportaša godine provela je tradicionalno Sportska zajednica Grada Poreča i to u čak osam kategorija, pa je tako okupljena javnost, koju su činili sportaši i prijatelji sporta, imala prilike pljeskom pozdraviti one koji su iskočili iz zaista impresivnih dostignuća koja porečki sport bilježi na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Središnji dio večeri pripao je tako ponajprije kuglačici Nataši Ravnić-Gašparini, Amelu Dizdareviću (kickboxing), kuglačicama Istre i boćarima Istre Poreč, koji su pod svjetla reflektora stali kako bi primili nagrade i prigodna priznanja u četiri prestižne kategorije: sportašica, sportaš, ekipa i momčad.

Nataša Ravnić-Gašparini iz Kuglačkog kluba Istra drugu je godinu za redom proglašena prvom damom porečkog sporta, i to nakon što je isto ponovila i na županijskoj razini početkom ove godine. Primat u Poreču i na Poluotoku Nataša je zadržala nakon godine u kojoj je krojila velike osobne, klupske i reprezentativne uspjehe. Od tih sjajnih dostignuća valja svakako istaknuti broncu pojedinačno na Svjetskom prvenstvu u susjednom Novigradu, potom, na prvenstvima Hrvatske zlato u parovima, te dvije srebrne medalje, pojedinačno i u tandemu. Držala je i prvo mjesto u poretku za najbolju kuglačicu Prve HBL nakon polusezone minule jeseni, a tu su još i klupski uspjesi koji njenoj kruni daju dodatni sjaj.

Zasjala su odličja i oko vrata Amela Dizdarevića, friško okrunjenog najboljeg porečkog sportaša, inače člana Kickboxing kluba King. Dizdarević je u godini koja je iza nas kao reprezentativac Hrvatske nastupio u disciplini K-1 na Europskom prvenstvu u Mariboru (do 60 kg). Reprezentativni dres osigurao je na prvenstvima Hrvatske gdje je osvojio zlatnu medalju u disciplini K-1 (do 60 kg), srebro u low kicku (-60 kg) te broncu u full contactu (do 63,5 kg).

U izboru za najbolju ekipu, titulu su branile odbojkašice Poreča, no preotele su im je kuglačice Istre. Zanimljivo je da su kuglačice minule subote preuzele čelnu poziciju u prvenstvu najvišeg kuglačkog razreda, a to su mjesto imale i na polusezoni prvenstva koje traje. Prvenstvo Prve HKL prije toga, ono također relevantno za izbor 2015/16, okončale su kao viceprvakinje države. No, najsjajnije ostvarenje stiglo je kroz kup natjecanje gdje su lani otišle do kraja i podignule pobjednički pehar Kupa Hrvatske. Pobjednički pehar i zlato oko vrata stavile su i u Europskom kupu u Bačkoj Topoli gdje su pomele jaku konkurenciju osvojivši prvo mjesto.

Nakon što su prošle godine rukometaši Poreča i boćari Istre nagrađeni za najbolje momčadi Poreča, ove su godine ponovno bili u konkurenciji. Glasače su se više dojmili rezultati aktualnih viceprvaka države u boćanju te su jučer prestižnu titulu najbolje porečke momčadi ponijeli boćari Istre.

Proglašena je i najperspektivnija sportašica, jedriličarka Mare Milić iz JK Horizont, koja je "izjedrila" iz velike i jake konkurencije mladih porečkih sportaša koji su ostvarili značajne uspjehe na službenim natjecanjima državne i međunarodne razine. Bez nagrade ipak nisu otišle odbojkašice Poreča. Pripala im je ona za najaktivniju sportsku udrugu grada. Na listu za glasanje u konkurenciji za najboljeg trenera grada dospio je trener porečkih odbojkašica Miodrag Stojaković, dok je drugi izbor bila Ružica Močibob, trenerica nagrađenih kuglačica, koja je jučer i ponijela tu laskavu titulu. Na njen račun, uza sve one silne nabrojane uspjehe njezinih seniorki, pridodani su i uspjesi mlađih kuglačica koje je vodila na mlađejuniorskim i kadetskim prvenstvima Hrvatske gdje su osvojile tri zlatne, četiri srebrne i dvije brončane medalje.

Titula najboljeg sportskog aktivista pripala je Ani Mariji Matošević, tajnici Ženskog rukometnog kluba Poreč, čiji je doprinos razvoju ženskog rukometa velik. (Mladen PILAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter