Nastavak potrage za napadačima


Već u ponedjeljak nogometaši Istre 1961 nastavit će s pripremama u Svetom Martinu na Muri, a željno iščekivanih novosti o pojačanjima i dalje nema. Navijači pulskog prvoligaša svakoga dana čekaju dolazak nekog od najavljenih iskusnih prvoligaških igrača, no s kata na "Drosini" takve vijesti zasad i dalje ne stižu. Brojka novih igrača, jer da su prava pojačanja morat će, dakako, dokazati na travnjaku, zaustavila se na trojci.

Dva stopera, Žižić i Ojdanić, i jedan vezni igrač, Vuković, jedini su u ovom prijelaznom roku dogovorili suradnju sa "zeleno-žutima". Posla je za sportskog direktora Roberta Rubčića i menadžera Marija Rubešu još jako puno, jer morali bi još minimalno četiri ili pet igrača staviti na raspolaganje treneru Igoru Pamiću prije polaska na sjever Hrvatske.

Manjkavost se najviše osjeća u veznoj liniji i napadu. Naime, jučer ujutro među igračima koji su nakon "druženja s utezima" stali nizati krugove na travnjaku "Drosine", od igrača koji su prošle sezone bili nositelji igre u vezi i napadu bili su tek Matoš i Vukman.

Nedostaju još uvijek Jo, koji ionako ne konkurira za prve tri utakmice novog prvenstva zbog crvenog kartona zarađenog u Zagrebu, Franjić koji još nije počeo trenirati sa suigračima, virozni Jordan, te Salanović koji je igrao 37 minuta za reprezentaciju Lihtenštajna u prijateljskom susretu sa Švicarskom (0:3), ali potom nije nastupio u kvalifikacijskom susretu za EP protiv Moldavije (1:1).

I s njima četvoricom nedostaju barem još trojica kvalitetnih ofenzivno orijentiranih igrača. Ovako, još i bez njih, neće biti lako svladati niti uvijek "nabrijane" igrače Agencije Umag, tradicionalne suparnike pulskog prvoligaša s početka priprema. Ta bi se utakmica, kako trenutno sugeriraju iz pulskog kluba, trebala igrati u subotu u 19 sati na "Drosini". (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter