Najvažnije je da nastavimo s pozitivnim rezultatima

 Mario Lucio  E. ELVEDJI/ CROPIX
Mario Lucio E. ELVEDJI/ CROPIX

Slatke brige. Dvije riječi koje se tako često u zadnje vrijeme spominju na "Drosini", a odnose se na trenutak kad će trener Goran Tomić imati na raspolaganju žive i zdrave sve nogometaše Istre 1961 te će morati da odluči kojih će 11 igrača poslati na teren. U dosadašnjem dijelu sezone s takvim se dilemama još nije susreo, prvenstveno stoga što se momčad "zaokružila" tek krajem kolovoza, a onda se povratak na teren Valentina Stepčića te angažiranje Mate Miloša i Matea Bertoša, nedugo zatim i Davida Puclina, poklopilo s ozljedom Gorana Roce i kaznom od dvije utakmice neigranja koja je iz Brazila stigla za Maria Lucia.

Moralo se bez njih dvojice suprotstaviti Splitu i Interu, no izostanci se nisu osjetili i uslijedile su dvije odlične predstave i uvjerljive pobjede koje su dale naslutiti velike potencijale "zeleno-žute" momčadi kad ona napokon bude kompletirana. Na žalost, to se neće dogoditi niti u Osijeku put kojeg nije otputovao Asen Georgiev. Bugarski stoper, jedini igrač Istre 1961 koji je svih devet prvenstvenih utakmica odradio od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka i tome pridodao 90 minuta u Kupu protiv Neretvanca, u Opuzenu je osjetio lakšu bol u koljenu koja se javila i nakon posljednjeg treninga te Tomić nije želio ništa riskirati i stoga je Georgiev ostao u Puli.

Osijek neće vidjeti ni Hadžić kojeg još muči udarac što ga je dobio u Opuzenu, u Puli su ostali i Jurkić i Polić, a kako je Ljubanović ovom prilikom ustupljen juniorima za ogled s Hrvatskim dragovoljcem, otvorilo se jedno prazno mjesto u autobusu koje je zauzeo Goran Roce. Rekao je trener Tomić da on još nije spreman za 90 minuta i da ga vidi u kombinaciji tek za ogled protiv Rijeke te je za očekivati da će danas započeti na klupi, no bilo kako bilo, sigurno u sjećanjima osječkih navijača još živi 29. ožujka 2013. godine kad su Puljani protutnjali Gradskim vrtom uz tri pogotka Roce, pa neka ih njegovo prisustvo podsjeća na tu utakmicu i izaziva bojazan od reprize. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter