Najvažnije je da Franjić nije ozbiljnije ozlijeđen

Ivan Brkić (S. VRANČIĆ/CROPIX)
Ivan Brkić (S. VRANČIĆ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 u subotu su upisali deveti uzastopni poraz od Dinama na gostovanjima u Maksimiru, no ovaj bi se mogao nazvati podnošljivim da nije bilo jednog detalja iz same završnice utakmice. Naime, reprezentativnu pauzu Igor Pamić je iskoristio da u kadar vrati trojicu rekonvalescenata s namjerom da ih protiv Dinama gurne u vatru. Kruno Ivančić krenuo je na Maksimiru od prvog sudačkog zvižduka, Zvonko Pamić zaigrao je od 66. minute, dok je Petar Franjić na teren ušao u 74. minuti i upravo je ovaj potonji donio Paminju nove brige kad je zbog nove ozljede morao napustiti travnjak.

- Najvažnije je da Franjić nije ozbiljnije ozlijeđen - bilo je prvo što je Igor Pamić jučer rekao kad smo zatražili njegov komentar dvoboja protiv Dinama. - Odmah nakon utakmice sam istaknuo da mi je bitnije od konačnog rezultata Franjićevo zdravstveno stanje jer mi je tog dečka stvarno jako žao. Srećom, nije ništa ozbiljno, ništa nije puklo, već je došlo samo do rupture ligamenata i sretan sam zbog toga, pa sam odmah zaboravio i loše faze naše igre na Maksimiru. Prognoze o njegovom povratku na teren su zasad različite, ali da li Franjića neće biti tjedan više ili tjedan manje to me previše ne interesira, glavno je da se nisu obistinile crne slutnje. Nije ga bilo šest mjeseci, potom 40 dana i jednostavno ne želim ni razmišljati što bi s njim bilo da još jednom mora duže izbivati s terena.

Paminjo se potom okrenuo ogledu protiv "modrih".

- Vidio samo homogenu Istru 1961, ali samo u fazi obrane. Ono što sam želio, dignuti obranu da nam se igrači Dinama ne šeću na 16 metara od gola, u tome smo uspjeli i dopustili smo im samo ubačaje s bočnih pozicija, jer smo znali da nas tako ne mogu ugroziti, dok nam iz zone šuta praktički niti jednom nisu zaprijetili. Međutim, prema naprijed smo bili sramežljivi, jer nismo imali pravog napadača i baš me zanima što bi bilo da je Radonjić igrao. Premda, pitanje je da li bi nam i on mogao pomoći jer sam, naročito u prvom poluvremenu, imao osjećaj da Dinamo ima 12. igrača, a to nije bila publika - istaknuo je trener Istre 1961 koja je na "veliki odmor" otišla netaknute mreže. - Dinamo nije bio dobar, a za to smo definitivno zaslužni i mi, barem što se tiče njihovih napada i naše obrane gdje su moji dečki neke zadaće odradili jako dobro. U pauzi sam im rekao da će 10-15 minuta nastavka biti ključni i da u tom periodu ne smijemo dobiti gol. Kad smo ga ipak dobili, inzistirao sam da do 80. minute probamo održati tih 1:0. Da smo u tome uspjeli, ostalo bi nam velikih 12-13 minuta, a Dinamo kad na Maksimiru ulazi u završnicu s minimalnom prednošću, nije dobar, to vam garantiram, ali nismo uspjeli. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter