Nadam se da mi se napokon otvorilo

Dino Špehar u duelu s Denijem Štrausom (D. MEMEDOVIĆ)
Dino Špehar u duelu s Denijem Štrausom (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 upisali su i treću pobjedu na zimskim pripremama. Nakon Agencije Umag (2:1) i Krke (3:1), "zeleno-žuti" su na otvaranju prvog izdanja međunarodnog turnira "Arena Cup 2015" svladali Maribor s uvjerljivih 4:0. Pulenima Igora Pamića posao je bio olakšan činjenicom da su "viole" u Medulinu nastupile bez svojih najboljih igrača koji su jesenas uspješno predstavljali klub u Ligi prvaka, već su umjesto njih istrčali rezervisti i juniori koji se nisu mogli oduprijeti Puljanima. Samim tim, teško je donijeti neku ocjenu predstave što su je pružili "zeleno-žuti", ali bez obzira na nedoraslog protivnika, dojam je da neke stvari u pulskoj igri polako sjedaju na svoje mjesto.

- Složio bih se s činjenicom da se dižemo iz utakmice u utakmicu, ali isto tako smatram da od ove tri pobjede ne treba stvarati neku pretjeranu euforiju, jer ipak su one izborene na pripremnim ogledima - spustio je loptu na zemlju Dino Špehar, napadač Istre 1961. - Premda je Maribor u drugom dijelu zaigrao uglavnom s juniorima, pokazali su da je riječ o dobroj momčadi, dali su sve od sebe i ovom prilikom im čestitam na fer i korektnoj igri. Mi smo pokazali da smo bolji, a ono što najviše veseli je da smo, bez obzira na kvalitetu protivnika, uspjeli ispuniti neke trenerove zamisli koje ćemo u budućnosti zasigurno primjenjivati i na prvoligaškim utakmicama.

Premda je Paminjo pred početak turnira rekao da mu je svejedno hoće li na njemu osvojiti prvo ili peto mjesto, zasigurno je i njemu dobro "legla" uvjerljiva pobjeda.

- Lijepo je da pobjeđujemo zbog našeg samopouzdanja i činjenice da će nas svaka pobjeda napuniti elanom koji će nam trebati u nastavku prvenstva - istaknuo je Špehar. - Svaki sportaš u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobijedi, nitko od nas ne voli gubiti niti na treningu, žar za pobjedom uvijek je prisutna i stoga nam je drago da smo pobijedili Maribor te ćemo isto tako dati sve od sebe da danas svladamo Vitez. Važno je da izgradimo taj pobjednički mentalitet koji će nam trebati kad prvenstvo krene, a usto ćemo pokušati da se, što je moguće bolje, na terenu pridržavamo trenerovih taktičkih zamisli te pritom pripazimo da nam se netko nepotrebno ne ozlijedi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter