Na klupi Istre 1961 smijali se od nemoći

Miroslav Kuljanac i Darko Raić Sudar (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Miroslav Kuljanac i Darko Raić Sudar (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Dan kasnije mučna je tišina okovala "Drosinu". Novi proljetni poraz, već osmi u nizu, ostavlja sve dublji trag na igračima i vodstvu Istre 1961. Nitko nije bio previše raspoložen za šalu prije i poslije jutarnjeg rekuperacijskog treninga. Treninga za koji bi neupućeni mogao pomisliti da je riječ o malonogometnoj ekipi.

Naime, jedva da je desetak igrača treniralo pod paskom pomoćnih trenera Darka Raića Sudara i Miroslava Kuljanca, uz trenera Pamića koji je trening pratio sa strane. Da među prvotimcima "zeleno-žutih" nije bila petorka koja igra u Rovinju, prizor bi bio još neugodniji.

- Uza sve ostalo što smo prošli u ovom susretu s Lokomotivom, ostali smo i bez četvorice igrača za idući susret sa Slaven Belupom, kojeg ćemo ugostiti u ponedjeljak. Pehovima nikad kraja.

Lovrić i Batarelo su dobili treće žute kartone, a Yoon i Čagalj su teže ozlijeđeni i lako je moguće da je za obojicu sezona završena, u dahu je rekao Igor Pamić.

- Pored toga, treninga su pošteđeni Radonjić koji je dobio neugodan udarac, ali bi do ponedjeljka ipak trebao biti spreman, te Jo. Problem do problema, ali sve je to ništa prema onome što smo ponovno prošli protiv Lokomotive.

Puljani su i četvrti put ove sezone poraženi od Lokomotive, a nakon svake su se utakmice "repovi" još dugo provlačili. Svaki je put bilo jasno da su Puljani oštećeni, ali pomoći nije bilo. Sudac bi malo "ohladio" i išlo se dalje.

- Možemo reći da smo već navikli na to da nas "kradu" u tim susretima, ali ovo je bila uvjerljivo najgore suđenje otkad sam se vratio na pulsku klupu, rezigniran je bio Pamić dodavši kako je uz susrete s Rijekom ovo bio najbolje izdanje njegove momčadi ovoga proljeća.

- Otišlo je toliko daleko da smo se mi na klupi samo smijali sudačkim odlukama. Smijali smo se od nemoći. Više se takvom suđenju niti ne čudimo, a ako reagiramo sudac će nekoga od nas potjerati s klupe i onda nam se na kraju još smijati što smo bili naivni.

Zato im taj gušt nismo htjeli priuštiti, a s nama se smijalo i ono malobrojno gledateljstvo koje je bilo na Maksimiru. Svi su vrlo dobro vidjeli kakvo je suđenje. Nažalost, ništa novoga kad je Lokomotiva u pitanju. I onda se netko čudi što igraju pred stotinjak gledatelja…, rekao je pak Darko Raić Sudar. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter