MTB liga Istre i Kvarnera: Bažon 4. na domaćem terenu

Propuštena prilika - Sandi Bažon
Propuštena prilika - Sandi Bažon

Nakon dvadesetodnevne stanke, ni peti dan nove godine, koji je još uvijek mamio na ležerniji ritam, a ni tmurni kišni oblaci nisu spriječili 40 natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske da se na Lovrinu pokraj Pazina pojave na startu petoga kola Zimske lige Istre i Kvarnera u brdskom biciklizmu.

Prvo ovogodišnje "sagorijevanje kalorija" koje su potpisali vrijedni članovi BK MTB Istra Pazin obilježili su slovenski predstavnici, koji su međusobno podijelili prva tri mjesta. Među njima je pet krugova na stazi dužine 3,8 km najbrže svladao Aleš Rijavec iz Novog Mesta ostvarivši vrijeme 1:10.08. Drugi je bio Marko Škarja s nešto više od dvije minute zakašnjenja, a treći Janez Dejak.

Trostruki pobjednik u pet dosad odvoženih kola, Pazinac Sandi Bažon s biciklističkom adresom zagrebačkog Keindl sporta, na domaćem je terenu bio favorit, no ovoga puta spremniji na teške uvjete bili su Slovenci te se morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Od ostalih naših predstavnika najbliže vrhu dospio je Goran Vidas iz labinskog Istra Bikea, koji je bio sedmi, a istaknuo se i Marko Bertetić, još jedan Pazinjan iz redova spomenutog zagrebačkog kluba, koji je bio mjesto slabiji.

Od ostalih rezultata valjalo bi izdvojiti uspjeh domaćeg predstavnika Darija Radmanovića, koji se ponovno pokazao kao najspremniji u kategoriji 50+, zauzevši pritom i solidno deseto mjesto generalke, te onaj Ksenije Jurešić, najbrže među ženama pazinske utrke.

Nakon petog kola naziru se i favoriti lige. Zanimljivo je da je pazinski pobjednik Rijavec tek sedmi u ukupnom poretku. Kolonu predvodi Sandi Bažon s 1.160 bodova. Drugi je Marko Škarja koji ima 60 bodova manje te Janez Dejak kao trećeplasirani s 1.100 bodova.

Sljedeća utrka na rasporedu je 19. siječnja u Šijani. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter