MTB cross-country: Kiršić, Bažon i Brajković prvaci

Sandi Bažon, Andrea Kiršić i Karlo Brajković
Sandi Bažon, Andrea Kiršić i Karlo Brajković

Trinaesti put u organizaciji Biciklističkog kluba Crikvenica održana je utrka XC Podbadanj koja se ove godine vrednovala i kao utrka nacionalnog prvenstva za 2014. godinu u disciplini cross-country, odnosno XCO. Među 165 natjecatelja podijeljenih po kategorijama, trinaest je bio sretan za ex trojac iz MTB Istra Pazin, Andreu Kiršić, Sandija Bažona i Karla Brajkovića, koji su pod sadašnjom adresom zagrebačkog Keindl sporta pokorili konkurenciju i postali prvaci Hrvatske.

Kiršić je u ženskoj elite kategoriji imala veliku konkurenciju u istarskim predstavnicama protiv kojih se morala dobro namučiti na pet kilometara dugoj kružnoj stazi kako bi put Nedešćine ponijela zlato. Nakon četiri kruga, ostvareno vrijeme od 1:12.33 bilo je 1 minutu i 17 sekundi brže od Gorane Težak iz premanturske Adrenaline, dok je njezina sestra blizanka Zorana Težak s gotovo četiri minute zaostatka zauzela treće mjesto. Želju za medaljom u toj kategoriji istakla je i najbolja hrvatska brdašica, Pazinjanka Antonela Ferenčić iz Meridiane Kamen, no ostvarila je tek četvrto vrijeme.

Ponajbolji hrvatski MTB junior Pazinjan Sandi Bažon pokazao se u sjajnom izdanju i ovom prilikom, a ponovno mu je najžešći konkurent bio klupski kolega Buzećan Marin Zorko od kojeg je nakon pet odrađenih krugova bio brži za 47 sekundi ostvarivši vrijeme od 1:25:01 i time ponio titulu državnog prvaka.

Da Pazinjani "proizvode" MTB prvake kao na pokretnoj traci dokazuje u posljednje vrijeme i mladi Karlo Brajković, koji punom parom kreće stopama starijih kolega. Postao je prvak Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, nakon što je čak dvije minute iza sebe ostavio prvog pratitelja.

Vrlo skoro bi se pazinskim prvim mjestima mogli pridružiti članovi MTB Istre Pazin Nino Ivaninić te Nikita Losinskiy koji su XC Podbadanj okončali kao drugoplasirani u kategoriji U-15, odnosno U-14.

Utrku su pohodili i mnogi drugi istarski MTB vozači, a zapaženije rezultate imali su Kristian Kliba iz Adrenaline koji je ostvario drugo vrijeme kod rekreativaca, kao i Klaudijo Medica iz Grožnjana kod veterana A te Ćiro Gojmović iz pazinske Istre u konkurenciji veterana D.

Inače, u najjačoj elite kategoriji, kao prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu slavio je Filip Turk (Šišmiš) u vremenu 1:33.56 koliko mu je bilo potrebno za šest krugova. Pazinjan Paolo Rigo je u dresu zagrebačkog Tuškanca ostvario četvrto vrijeme. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter