Možemo se suprotstaviti svakome

RADIJE BI IZBJEGAO OVAJ DVOBOJ - Nikola Žižić i Franck Ohandza na Poljudu (N. Vilić / CROPIX)
RADIJE BI IZBJEGAO OVAJ DVOBOJ - Nikola Žižić i Franck Ohandza na Poljudu (N. Vilić / CROPIX)

Sutra, s početkom u 15 sati, na "Drosini" će snage odmjeriti Istra 1961 i Hajduk. Neovisno o kvaliteti s kojom u tom trenutku raspolažu, dolazak "bilih" u Pulu uvijek je bio pravi magnet za sve nogometne sladokusce, utakmica koja se ne propušta bez obzira za koju vam boju srce tuče. Posebna je to utakmica bila i za one igrače rođene u gradu pod Marjanom kojih posljednjih godina ne nedostaje u zeleno-žutoj svlačionici i čiji će predstavnik ovom prilikom biti Nikola Žižić.

Pristigao u Pulu prošlog ljeta, Žižić je prvu utakmicu protiv "svog" Hajduka odigrao 26. srpnja 2015. godine i zajedno sa suigračima stigao do uvjerljive pobjede od 4:1, što mu je ostao jedini trijumf nad Splićanima u dresu pulskog prvoligaša. Naime, u četiri naredna susreta Hajduk je dominirao, postigao pritom 12 i nije primio niti jedan pogodak, a čak se i Žižić upisao među strijelce svladavši prije dva i pol mjeseca Ivešu za konačnih 4:0 na Poljudu.

- Ja sam rođeni Splićanin, no Hajduk nikad nije bio moj klub. U dva navrata sam bio blizu potpisa ugovora, ali to se nije dogodilo i tako nikad nisam zaigrao za Hajduk te me samim tim za njega ne vežu neki posebni osjećaji - pojasnio je određene stvari što su ih mnogi uzimali zdravo za gotovo Nikola Žižić, koji se nakon odrađene "žutice" stavio na raspolaganje treneru Goranu Tomiću. - Već sam se zaželio pravih utakmica. Dobio sam treći žuti karton protiv Rijeke, uslijedila je reprezentativna stanka, pa sam morao "preskočiti" Lokomotivu i ispada da u ovom mjesecu još nisam odigrao niti jednu prvenstvenu utakmicu te sam već nestrpljiv da prekinem taj post. Imao sam vremena odmoriti se, pripremiti i jedva čekam Hajduk. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter