Možda zvučim bahato, ali samo me pobjeda zanima

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Nogometaši Istre 1961 sutra će zaključiti domaću trilogiju koju im je nakon reprezentativne stanke "zamiješao" raspored. Prva dva čina "zeleno-žuti" su odradili za zasluženi pljesak na otvorenoj sceni te pritom "podebljali" svoj konto za šest bodova, a svi oni kojima su "zeleno-žuti" pri srcu očekuju da u tom ritmu i zaključe ovo poglavlje. Oni koji će im to pokušati osporiti su igrači Splita koji će se sutra, s početkom u 19 sati, nalaziti na suprotnoj strani terena i dati sve od sebe da Puljanima uskrate četvrtu domaću pobjedu u nizu.

No, nakon izdanja koje puleni Igora Pamića pružaju u posljednje vrijeme, skloni smo se prikloniti mišljenju da će "crveni" u cijeloj ovoj predstavi biti samo sporedni glumci te da će sve ovisiti o trenucima inspiracije glavnih pulskih uzdanica. A tu se prvenstveno misli na Dejana Radonjića, odlaskom Andreja Kramarića u Leicester vodećeg strijelca Prve HNL s 13 postignutih pogodaka. Dva od njih zabio je upravo Splitu na posljednjem međusobnom srazu sutrašnjih protivnika odigranom na "Drosini", a i svoj prvi pogodak u "zeleno-žutom" dresu Radonjić je također "uvalio" Splićanima na "pulskoj bombonijeri". Pa, što drugo reći nego da se tradicija nastavi…

- Istina, zabijao sam Splitu na prijašnjim utakmicama, lijepe su to uspomene, ali od uspomena se ne živi, važno je jedino ono što dolazi, što će biti sutra - najavio je Dejan Radonjić, centarfor Istre 1961, ogled protiv Splita u kojem ga zanima samo jedno. - Pobjeda. Bez obzira koliko to bahato zvučalo, moram naglasiti da nikako ne bih bio zadovoljan remijem, ciljam na tri boda i samo me to zanima. Najmanje je važno tko će zatresti mrežu, bitna je jedino pobjeda. Normalno da me ne bi zadovoljilo da ja nastavim zabijati, a mi izgubimo 6:5, radije da ja sutra promašim deset "mrtvih" šansi, a da mi pobijedimo 1:0. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter