Možda je vrijeme da dobijemo veliku utakmicu


Četvrti, posljednji ovosezonski regionalni derbi između Istre 1961 i Rijeke odigrat će se sutra na Kantridi s početkom u 19 sati. U tri prethodna Riječani su upisali dvije pobjede, 1:0 u Puli i 3:1 na Kantridi, dok je drugi ogled na "Drosini" okončan bez pobjednika.

Ti rezultati, pogled na ljestvicu na kojoj Rijeka zauzima drugu, a Istra 1961 osmu poziciju s "okruglih" 30 bodova manje, kao i činjenica da "zeleno-žuti" nikad u svojoj povijesti nisu slavili pod riječkim stijenama, sve su to činjenice koje ukazuju da će "bijeli" sutra biti apsolutni favorit. Tu tvrdnju potkrepljuje i podatak da Puljani u ovoj sezoni nemaju niti jednu pobjedu na strani i da sa zadnja tri gostovanja kući nisu donijeli niti bod, dok je s druge strane Rijeka u 14 utakmica na domaćem terenu protivnicima prepustila samo šest bodova, od čega ih je četiri osvojio Dinamo.

- Uz onakvu čudesnu atmosferu na Kantridi i vrhunski igrački kadar koji imaju, to je jedino za očekivati, jedino normalno, da se upisuju pobjede - nadovezao se Igor Pamić, trener Istre 1961. - No, činjenica od koje nitko ne može pobjeći je da su sve naše utakmice na Kantridi bile rezultatski na "knap". Rijeka dominira, to je istina, sve je na njihovoj strani, ali mi tamo uvijek igramo dobro. Vodili smo na prošlom gostovanju, imali potom prilike da ih dotučemo koje nismo iskoristili i na kraju je individualna kvaliteta prevagnula na njihovu stranu te smo bili poraženi. Nadam se da su moji igrači iz te utakmice nešto naučili, kao i iz svih onih u kojima smo vodili na strani i onda nismo znali kapitalizirati to vodstvo te doći do pobjede. Možda će sutra napokon doći taj dan. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter