Moyes više nije trener Manchestera, preuzeo Giggs

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 
 
David Moyes, koji je prije deset mjeseci na klupi Manchester Uniteda zamijenio Sir Alexa Fergusona, dobio je otkaz na tom mjestu četiri kola prije kraja engleskog prvenstva.
"Manchester United obaviještava da je David Moyes napustio klub", priopćio je United na službenim stranicama.
 
ManU, koji je doživio 11 poraza ove sezone i eliminiran je u četvrtfinalu Lige prvaka, nema više nikakvih izgleda da obrani naslov prvaka Engleske. Osim toga, plasmanom na šestom mjestu na ljestvici ManU je osigurao samo nastup u Europskoj ligi, ne i u Ligi prvaka, prvi put nakon 1990.
 
Škot, bivši trener Evertona, drugog kluba iz Liverpoola, sjeo je na klupu Manchester Uniteda 9. svibnja 2013. nakon 26 godina vladavine svog slavnog sunarodnjaka Sir Alexa.
 
Prema pisanju engleskih medija, United je zainteresiran dovesti na svoju klupu Nizozemca Louisa van Gaala, koji se povlači s mjesta izbornika Nizozemske nakon svjetskog prvenstva u Brazilu.
 
Do tada će momčad u četiri zadnja kola engleskog prvenstva voditi veteran 40-godišnji Ryan Giggs, koji je do sada radio kao jedan od Moyesovih pomoćnika.
 
Od drugih mogućih kandidata za trenersko mjesto spominju se Argentinac Diego Simeone, koji je u polufinalu Lige prvaka s Atletico Madridom, trener Borussije Dortmund Nijemac Juergen Klopp pa čak i Alex Ferguson, koji bi se povukao iz mirovine.(Hina) 

Podijeli: Facebook Twiter