Motociklizam: Pedrosa, Rabat i Masbou najbolji u Brn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Dani Pedrosa prekinuo je dominaciju sunarodnjaka Marca Marqueza u ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu motociklista u klasi MotoGP, nakon 10. uzastopnih Marquezovih pobjeda u 11. utrci SP-a, voženoj za Veliku nagradu Češke u Brnu slavio je Pedrosa ispred još jednog Španjolca Jorgea Lorenza i Talijana Valentina Rossija, dok je Marquez ciljem prošao kao četvrti. U ukupnom redoslijedu i dalje je uvjerljivo vodeći Marquez (Honda) sa 263 boda, Pedrosa (Honda) je drugi sa 186, a Rossi (Yamaha) treći sa 173.

Španjolac Esteve Rabat slavio je u klasi Moto2, dok je Francuz Alexis Masbou bio najbrži u klasi Moto3. Rabat je na Kalexu u klasi Moto2 upisao petu pobjedu ove sezone i tako potvrdio vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Španjolac je pobijedio ispred Finca Mike Kallija (Kalex), te Nijemca Sandra Cortesea (Kalex). Rabat vodi u ukupnom poretku sa 208 bodova, Kallio ima 196, a Španjolac Maverick Vinales 150 bodova.

U najslabijem razredu pobijedio je Francuz Alexis Masbou na Hondi kojem je to bila prva pobjeda ove sezone. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Eneu Bastianiniju (KTM), a treći je bio Britanac Danny Kent (Husqvarna). U ukupnom poretku vodi Australac Jack Miller (169) ispred Španjolaca Alexa Marqueza (146) i Efrena Vazqueza (145). (H)

       

 


Podijeli: Facebook Twiter