Moto GP: Pobjeda Lorenza, Marquez u pijesku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Jorge Lorenzo na Yamahi pobjednik je Velike Nagrade Aragona na stazi Alcaniz pored Zaragoze u klasi MotoGP, 14. utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Lorenzu je to prva pobjeda ove sezone, te 33. u karijeri u ovoj klasi. Do nje je stigao jer je zamijenio motor u trenutku kad je pojačala kiša, za razliku od dvojca iz Honde, ujedno i vodećih u ukupnom poretku, Marca Marqueza i Danija Pedrose koji su to platili izlijetanjem u pijesak, nakon čega su utrku zaključili na 13. i 14. mjestu.

Izlijetanja su krenula još i prije kiše, jer je već u drugom krugu izletio Iannone, a dva kruga kasnije u nastojanju da prestigne Pedrosu težak pad doživio je i Valentino Rossi kojega su na koncu iznijeli na nosilima. Srećom, pokazalo se da za "Doktora" nema ozbiljnijih ozljeda, ali je ostao na dodatnim pretragama u bolnici.

- Konačno. Nakon dugo vremena stigao sam do pobjede. Bila je ovo nevjerojatna utrka, dogodilo se puno toga negativnog, ali i pozitivnog za nas, naravno. Ovo je slatka pobjeda nakon dva mjeseca napornog rada cijelog tima - konstatirao je zadovoljno Lorenzo, zaželjevši potom sretan oporavak Rossiju nakon teškog pada.

- Nikad nisam vozio utrku u kojoj je kiša pala nakon starta. Riskirao sam ostavši na ovom motoru, jer nisam želio izgubiti previše vremena za zamjenu i platio taj rizik - rekao je Marc Marquez.

Španjolski motociklist Maverick Vinales (Kalex) pobijedio je u klasi Moto2. Na stazi pokraj Zaragoze 19-godišnji Vinales je došao do druge pobjede ove sezone, a mjesto na postolju su osigurali Španjolac Esteve Rabat (Kalex) i Francuz Johann Zarco. Rabat je ostao vodeći i povećao je svoju prednost u ukupnom poretku na 33 boda ispred Finca Mike Kallija koji je na VN Aragona bio tek sedmi.

Talijanski motociklist Romano Fenati (KTM) pobjednik je klase Moto3. Fenatiju je to četvrta pobjeda ove sezone u najslabijoj klasi, a slavio je ispred Španjolca Alexa Marqueza (Honda) koji je preuzeo ukupno vodstvo jer je do jučer vodeći Australac Jack Miller pao i odustao. (R. CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter