Moramo se postaviti pametno i vjerovati u sebe

Dino Špehar (M. MIJOŠEK)
Dino Špehar (M. MIJOŠEK)

Pauza u prvenstvu tijekom koje je reprezentacija uspješno odradila dvije utakmice, prijateljsku protiv Cipra i kvalifikacijsku protiv Malte, okončana je i najbolji hrvatski nogometaši vratili su se klupskim obavezama. Pred onima koji nastupaju u domaćem prvenstvu susreti su osmog kola, koje Istri 1961 donosi put u Zagreb na noge "vječnom" prvaku Dinamu. "Modri" već devet godina uzastopno u svoje vitrine uredno slažu pehare namijenjene osvajaču domaćeg prvenstva, a isto toliko godina "zeleno-žuti" ne znaju za ništa drugo osim za poraz u Maksimiru.

Naime, nakon što je 23. travnja 2005. godine tadašnja Pula 1856 na gostovanju kod Dinama odigrala susret u kojem se mreže nisu tresle, u narednih su se osam navrata bodovima osladili domaćini. Izuzmemo li onih 1:0 iz listopada 2005. godine kojim je Dinamo započeo svoj niz domaćih pobjeda protiv Istre 1961, svi ostali dvoboji današnjih protivnika donijeli su igru mačke i miša u kojoj je jedina nedoumica bila s koliko će se lopti u svojoj mreži "zeleno-žuti" vratiti u Pulu. Kao da bi nogometaši pulskog prvoligaša isukali bijelu zastavu čim bi prešli Učku, jer kako drugačije objasniti poraznu statistiku koja kaže da su na osam posljednjih susreta na Maksimiru zabili pet, a primili čak 33 pogotka.

Tradicija je tu da se ruši i, da budem iskren, ne gledam na te rezultate kao na nešto previše bitno - rekao je Dino Špehar, napadač istre 1961 koji će danas po prvi put zaigrati protiv Dinama, kluba iz kojeg je došao na posudbu u Pulu. - Dinamo je odlična momčad, u više navrata je potvrdio da je najkvalitetniji u Hrvatskoj, ali u pretprošlom kolu je Zagreb pokazao da se igrajući protiv njega disciplinirano i na kontre može izvući bod, pa zašto onda ne bi i mi u tome uspjeli. Kvalitetnija smo momčad od Zagreba i ako budemo slušali trenerove upute te odradili na terenu ono što on bude zahtijevao od nas, mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu, a naša prednost leži u činjenici da je Dinamu povoljan rezultat samo pobjeda, dok su u našem slučaju u igri dva znaka. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter