Moramo pobjeđivati dok je vrijeme, a sad je vrijeme

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 danas je susret 29. kola Prve HNL, ogled protiv Splita koji će se igrati na "Drosini" s početkom u 19 sati i na kojem će puleni Igora Pamića juriti domaći "hat-trick". Naime, "ples kuglica" odlučio je da "zeleno-žutima" nakon reprezentativne pauze slijede tri ogleda na "pulskoj bombonijeri" od kojih su dva, protiv Zagreba i Hajduka, riješili u svoju korist, a danas će po istom scenariju pokušati zaključiti uspješnu trilogiju. Svi preduvjeti za trijumf nad "crvenima" postoje, jer Paminjo napokon na raspolaganju ima kompletan igrački kadar koji su pobjede dodatno napunile samopouzdanjem, na čijim će krilima i nošeni navijačkom podrškom s tribina pokušati uloviti novi trobod, sedmi u ovoj sezoni.

- Ljepše se probuditi nakon trijumfa nego nakon poraza i u takvom okruženju je i puno lakše pripremati momčad te moram priznati da je atmosfera u našim redovima u ovom trenutku na zavidnoj razini. Moji igrači žive od samog početka prvenstva u teškoj situaciji što se psihološkog aspekta tiče, a pogotovo sam se puno trošio da ih mentalno vratim u život nakon što smo "sjeli" na zadnju poziciju.

"Dolje više ne možemo, sad ili nikad", poručio sam im u tim trenucima, ali to nije bio razlog da smo mi počeli bolje igrati i ostvarivati bolje rezultate. Igrali smo mi i prije dobro, ali nismo pobjeđivali, no sad imam širi fond na raspolaganju, individualna igračka kvaliteta je bolja i normalno da je došlo i do boljih rezultata - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Ovaj tjedan smo bili žestoki na treninzima, jer i dalje držim da moramo još malo podignuti agresiju. Ne grubost, ali agresiju u duelima da. Tu imamo prostora za napredak i onda ćemo automatski biti u boljem tonusu za izvršavanje svih taktičkih zadataka. To smo ovaj tjedan fantastično odrađivali na treninzima i očekujem da danas budemo pravi, lagao bih kad bih bilo što drugo rekao.

Ako "zeleno-žuti" budu pravi, pobjeda im ne bi smjela iscuriti kroz prste.

- Bit će to možda najzahtjevnija utakmica, jer sad su svi uvjereni da danas trebamo pobijediti. Moji igrači jesu opušteni, jesu puni samopouzdanja, ali ne smiju poletjeti, jer svako polijetanje može donijeti naglo spuštanje. To moramo izbjeći, kao i individualne gluposti i onda ćemo dobiti Split, uvjeren sam u to - nije previše dvojio Pamić. - Moramo pobjeđivati dok je vrijeme, a sad je vrijeme. U odličnom smo stanju s igračke, ali i s psihološke strane, jer smo dobili tri utakmice na specifičan način, ono što se Puli nikad nije dogodilo i danas moramo iskoristiti tu vjeru u sebe koju imamo. Nije da sad nekoga podcjenjujemo, dapače, imam strahovito visoko mišljenje o Splitu i smatram da ima puno bolju momčad nego što to pokazuju njegovi rezultati u ovoj sezoni, ali to nije moj problem, nego njihov. Split je prava dalmatinska momčad, bezobrazna i drska, agresivna, vrlo iskusna i trkački jako moćna, ali mislim da ima i puno minusa. Imamo ih i mi, tko ih nema, a na nama je da naše minuse sakrijemo i iskoristimo dobre strane te pokušamo kazniti njihove loše. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter