Monte Carlo: Federer prošao, Dodig u 1 finalu parova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarac Roger Federer izborio je polufinale ATP masters 1000 turnira u Monte Carlu pobjedom nad Francuzem Jo-Wilfriedom Tsongom 2-6,7-6(6), 6-1.

Federer je napravio preokret nakon što je izgubio prvi set, a u prva dva seta nije iskoristio čak 15 breakova. Švicarac je uspio dobiti tie-break drugoga seta i proslavio nakon dva sata i 25 minuta igre svoje jubilarno 50. polufinale na masters turnirima.

Federer čeka boljega iz dvoboja branitelja naslova Novaka Đokovića i Španjolca Guillerma Garcije Lopeza.

Uspješan je bio i Ivan Dodig, koji se s Brazilcem Marcelom Melom plasirao u polufinale. Dodig i Melo su slavili protiv indijsko-pakistanskog para Bopanna/Qureshi sa 7-6 (4), 7-5. Za finale će igrati s bjelorusko-ruskom kombinacijom Max Mirnij - Mihail Južni.

U Monte Carlu je vijest dana ispadanje Rafaela Nadala od sunarodnjaka Davida Ferrera (7-6, 6-4). Nadal je imao niz od 30. uzastopnih pobjeda na zemlji, protiv Ferrera je izgubio samo jedan dvoboj na zemlji u zadnjih deset godina, a poražen je na "njegovu" turniru, koji je osvajao čak osam puta za redom (2005. - 2012.) prije negoli je lani izgubio u finalu od Đokovića.

"Ne želim se lagati. Imam problema sa samopouzdanjem, ne s ozljedama ili fizičkom spremom. Nedostaje mi samopouzdanja", kazao je Nadal, koji je protiv Ferrera u dva seta ubilježio nevjerojatne 44 neprisiljene pogreške. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter