Moja ulica moja ekipa: U bubnju se našle 123 ekipe

Patrik Benazić, Ervin Radulović i Branko Šuvaković izvukli su parove prvoga kola (M. ANGELINI)
Patrik Benazić, Ervin Radulović i Branko Šuvaković izvukli su parove prvoga kola (M. ANGELINI)

Malonogometni turnir "Moja ulica, moja ekipa 2014 - Suzuki Motortech", čije će 26. izdanje započeti u Domu sportova "Mate Parlov" 12. prosinca u 17.30 sati, ugostit će 123 haklerske družine. Kao i prijašnjih godina, tako niti ove nisu nedostajale prijave u "pet do podne"», a onda su organizatori, Sportsko društvo Hakl, pola sata prije jučerašnjeg izvlačenja parova koje je održano u CB Cabahia, zaključili listu. Četiri nositelja, GIP Karojba, Pizzeria Jupiter klinci, MNK Histria Oprtalj i Šijana Spartansi, bit će slobodni u prvom kolu, a njima se pridružila još jedna ekipa koju je odredila božica Fortuna. Naime, organizatori su odlučili da će tu povlasticu "zaraditi" ona družina čija kuglica ostane posljednja u bubnju, a izbor je pao na labinsku Albonu.

- Više smo nego zadovoljni brojem prijavljenih ekipa - komentirao je Branko Šuvaković, član Organizacijskog odbora "Ulice", činjenicu da pulski turnir nije uspio treći put u posljednje četiri godine po brojnosti nadmašiti "Kutiju šibica". - Dovoljno je usporediti gradove Zagreb i Pulu te područja koja gravitiraju ovim turnirima da se vidi da stvarno nemamo ni najmanje razloga za nezadovoljstvo, jer premda "Kutija" ima više ekipa, naša brojka definitivno ima veću težinu.

Dodatni razlog za zadovoljstvo u redovima organizatora donosi činjenica da ih problemi s terminima u dvorani, s kojima su se borili prijašnjih godina, ove godine ne muče.

Prognoze nezahvalne

- Sve je u najboljem redu, glavni turnir kreće u petak u 17.30 sati i igrat ćemo deset dana u nizu, a ako sve protekne u redu, onda ćemo u trećem tjednu napraviti par dana pauze pred završnicu. Što se tiče "Mini ulice", na kojoj će ove godine nastupiti rekordnih 25 ekipa, ona kreće u subotu ujutro - istaknuo je Šuvaković. - Kao i prijašnjih godina, tako ćemo i ove u prvim kolima izaći u susret s prilagođavanjem termina svima kojima to budemo mogli napraviti, jer "Ulica" se igra zbog ekipa, a ne zbog organizatora.

Avto Grosuplje, pobjednici 2012. i finalisti 2013. godine, jedini je "zvučni" izostanak što se tiče ekipa koje su posljednjih godina vodile glavnu riječ na "Ulici".

- Neke ekipe nastupaju pod drugim imenom, ali svi su manje-više tu. O favoritima radije ne bih, jer "5+1" sistem uvijek sa sobom donosi iznenađenja i teško je, naročito na samom početku, nešto prognozirati - dodaje Šuvaković. - Sigurno je da od nositelja svi očekuju da doguraju daleko, ali ima nekoliko ekipa koje će svima biti nezgodan protivnik, poput haklera Santosa koji su uvijek tu negdje pri vrhu, nikad nisu otišli do kraja, ali mogu svakoga iznenaditi i svima će biti nezgodan protivnik.

Ždrijebu je prisustvovao i Ivan Zgrablić, nogometaš vinkovačke Cibalije koji se okončanjem polusezone na velikom nogometu okrenuo parketu i turniru na kojem je prije tri godine bio najbolji igrač, ali njegovi klinci Pizzerije Jupiter te, kao ni iduće godine, nisu uspjeli preskočiti posljednju prepreku.

Doživljaj za pamćenje

- Bio je to prekrasan osjećaj, puna dvorana, svira "Heroj ulice", izlazimo na parket, svi nam plješću, doživljaj za pamćenje, za cijeli život i sigurno da se nadamo da ćemo to opet doživjeti - zaželio je Zgrablić. - Očekivali smo da ćemo dva izgubljena finala lani popraviti, ali nismo uspjeli otići do kraja. Potvrdilo se tom prilikom da za uspjeh na "Ulici" treba imati i puno sreće, da sama kvaliteta nije dovoljna. No, to nas nije pokolebalo, evo nas opet i pokušat ćemo ispraviti propušteno. Godinu smo dana stariji, pametniji i iskusniji te se nadamo da će i to igrati ulogu.

Kao nositelji, klinci Pizzerije Jupiter izborili su direktan prolazak u drugo kolo, s onim najtežim protivnicima ne mogu se susresti prije polufinala, a usto nema ni Slovenaca koji su ih prije dvije godine svladali u finalu.

- Nema tih Slovenaca, ali priča se da dolaze neki drugi, još bolji, navodno čak i nekolicina njihovih malonogometnih reprezentativaca, što bi moglo garantirati zanimljiv i zahtjevan turnir. Usto, na "Ulici" se uvijek pojavljuju neki novi dečki, nema godine kad ne iskoči neka nepoznata ekipa i to ovom turniru daje posebnu draž. Bez obzira na to, ždrijebom se ne opterećujemo. Pogledat ćemo cijeli kostur, na koga bismo mogli naletjeti u sljedećim kolima, ali koncentrirat ćemo se samo na prvog protivnika - zaključio je Zgrablić.

Od zanimljivih parova prvog kola, vrijedi izdvojiti sraz porečke Vita leve Elektromaterijala, pobjednika 2008. godine, kojoj je ždrijeb za protivnika dodijelio riječki Dinocop. DLD motori, osvajači četvrtog mjesta 2012. godine igrat će protiv Šuma, a snagu će odmjeriti Dupla kruna i Werder te Kašćerga i Tubus. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter