Mobilizacija na "Drosini" uoči ogleda sa Slavenom

Bojan Pavlović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Bojan Pavlović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Samo je još pet kola preostalo do kraja Prve HNL, 450 minuta igre u kojima će se saznati tko će između Hrvatskog dragovoljca, Slaven Belupa i Osijeka direktno ispasti, a koji će od tih klubova u kvalifikacije za ostanak u društvu najboljih i tko će između Splita i Lokomotive ugrabiti posljednju kartu za Europu.

Ovi ostali igraju za prestiž, za mjesto više ili niže na ljestvici. U takvoj je situaciji prvi put u klupskoj povijesti, i Istra 1961. Grčevita je borba za ostanak odavno izbjegnuta i očekivalo bi se stoga da na "Drosini" teku "med i mlijeko". No, niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza kojima valja pridodati i dva u polufinalu Kupa, nagrizaju sve ovo kvalitetno što su ove sezone "zeleno-žuti" napravili.

Od pulskih se nogometaša traži da konačno prekinu taj crni niz, pogotovo da prekinu seriju loših nastupa pred svojim navijačima. Iduća dva kola donose im dvije takve prilike, jer će na "Drosini" u ponedjeljak u 16 sati u sklopu 32. kola gostovati Slaven Belupo, a potom će već u petak "pulsku bombonijeru" pohoditi i Osječani u 33. kolu.

Dva kluba koja se grčevito bore za prvoligaški ostanak, iako na takvo što baš i nisu navikli. A Puljani se bore za vlastiti obraz.

- Ima još dovoljno vremena do utakmice sa Slavenom da neki od igrača koji u povratku iz Zagreba nisu trenirali, budu spremni, rekao je na jučerašnjoj presici trener Istre 1961 Igor Pamić.

- Tu prvenstveno mislim na Radonjića, Joa i Havojića. Nadam se da će sva trojica biti spremna do ponedjeljka, da bismo protiv momčadi iz Koprivnice istrčali s trenutno najjačom postavom. Uz njih trojicu vjerujem da će za nastup nakon dugo vremena biti spreman i Pavlović, koji će tako zauzeti svoje mjesto na desnom beku. Jedino nisam siguran da će i Woon biti spreman, tako da će najvjerojatnije Pilipović ostati na lijevoj strani, veli Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter