Mladost MK - Rovinj 3:2

Sebastjan Mikša, Zoran Ivanković i Goran Išek posrnuli su u petom setu (M. MIJOŠEK)
Sebastjan Mikša, Zoran Ivanković i Goran Išek posrnuli su u petom setu (M. MIJOŠEK)

Mladost MK - Rovinj 3:2 (25:15, 25:17, 23:25, 20:25, 15:8). Prva utakmica polufinala doigravanja odbojkaša. Gradska dvorana. Suci: Miroslav Milinović i Iskra Zidanić (oboje Zagreb).

MLADOST MARINA KAŠTELA: Božić, Ammerman, Colić, Giljanović, Stančin (L), Glavurdić (L), Šuker, Škočić, Damjanović, Polić, Andrić, Stanić.

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja (L), Peršić (L), Ivanić, Ivanković.

Nakon dugog i napornog puta odbojkaši Rovinja protiv favorizirane Mladosti Marine Kaštela nakon dva sata neizvjesne igre pred punom dvoranom pokazali su svoje pravo lice.

Početak susreta pripao je domaćinu koji je već na samom startu krenuo 6:2 i prvi set više nego uspješno riješio u svoju korist, dok su igrači Rovinja uspjeli osvojiti tek petnaest poena.

Dosta uzbudljivo bilo je na početku drugog seta, igrači trenera Ivanića poveli su 5:4, ali su Kaštelani brzo došli do poravnanja i ponovo preuzeli igru u svoje ruke te došli u veliku prednost i ukupno vodstvo od 2:0 u setovima.

Rovinjski odbojkaši se nisu predavali, u treći set ušli su čvršće i boljom igrom na prijemu te su od samog početka imali vodstvo od tri, četiri poena razlike i na kraju zasluženo smanjili ukupni rezultat.

S više žara igrači Rovinja krenuli su i u četvrti set, poveli su 8:6 i nešto kasnije 17:14 te više nego zasluženo odveli susret u rulet petoga seta. Ipak, u petom setu osjetio se umor kod rovinjskih odbojkaša od dugog putovanja i nakon 3:3 domaćin je uz veliku podršku svojih navijača uspio doći do minimalne pobjede. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter