Mitrevski: Igrajući zadnjeg veznog iznenadio sam i samog sebe

SERGIO RAMOS S "DROSINE" - Risto Mitrevski (M. MIJOŠEK)
SERGIO RAMOS S "DROSINE" - Risto Mitrevski (M. MIJOŠEK)

U Istri 1961 ovog je ljeta bilo itekako prometno, a s ciljem rekonstrukcije neuspješne proljetne momčadi dosad je na ''Drosinu'' pristiglo čak 17 novih igrača. Sjećate li se tko je bio prvi? Makedonski stoper Risto Mitrevski, bivši kapetan skopskog Metalurga, otvorio je ovoljetni ''mercato'' stigavši u Pulu još početkom lipnja. No, u startu mu se dogodilo ono najgore što se igraču može dogoditi po dolasku u novu sredinu.

- Poznato vam je da sam odmah istegnuo ligamente. Jedva sam čekao da odemo na pripreme u Sloveniju i da se dokažem, ali onda sam se ozlijedio, što je bilo baš užasno za mene. Ipak, nastojao sam se uvjeriti da je to danak koji moram platiti za nešto bolje u budućnosti. Imao sam dobru rehabilitaciju, po povratku trenirao dvaput dnevno i konačno dočekao šansu – govori 24-ogodišnji Mitrevski, kojeg je pulska publika premijerno vidjela na djelu tek u 7. kolu u prvenstvenoj utakmici s Dinamom.

Prije toga odigrao je samo uvodna dva prijateljska dvoboja (Umag i Gorica), no već nakon prvih nekoliko treninga bivši ''šef'' Panadić komplimentirao mu je usporedbom sa – Sergiom Ramosom. Konstitucijski, dakako, dok je kvalitetom Mitrevski ostao velika enigma, nesretno propustivši dobar dio priprema. Trebao se nakon svega dokazati novom treneru Tomiću koji ga je, nakon jednominutnog debija u Vinkovcima, protiv Dinama iznenađujuće uvrstio na poziciju zadnjeg veznog. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter