Mini ulica 2015.: Rekordnih 30 ekipa

Lanjsko slavlje uljanikovaca (M. ANGELINI)
Lanjsko slavlje uljanikovaca (M. ANGELINI)

U pauzama malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015 - Suzuki Motortech", čije će se 27. izdanje igrati u Domu sportova "Mate Parlov" od 11. do 27. prosinca, svoje vještine pokazat će i dječaci do 11 godina starosti, članovi istarskih nogometnih klubova. Za razliku od glavnog turnira na kojem će "užitak" sudjelovanja svaku ekipu koštati 400 kuna, nastup na "Mini ulici" oslobođen je plaćanja kotizacije. Turnir će se igrati pod pokroviteljstvom Istarske županije i sa Splitskom bankom kao generalnim sponzorom, a njegovo deveto izdanje, koje će započeti 12. prosinca, okupit će rekordnih 30 ekipa.

Kao nikad dosad, od 32 kluba koji se pod okriljem Nogometnog saveza Istarske županije natječu u U-11 prvenstvima, njih 29 odazvalo se pozivu organizatora, Sportskog društva Hakl, da nastupe na ovogodišnjoj "Mini ulici". Samim tim, neće se ponoviti praksa iz prijašnjih godina da neki klubovi nastupe s dvije ekipe. Neće biti popusta za nikoga, svaki će klub moći prijaviti jednu ekipu, a brojku 30 zaokružit će Škola nogometa Dupla kruna, koja će nastupiti izvan konkurencije.

Ekipe će biti podijeljene u osam skupina unutar kojih će razigravati po principu svatko sa svakim, nakon čega će pobjednici izboriti plasman u četvrtfinale. Skupinu A čine Istra 1961, Banjole, Pazinka i Novigrad, skupinu B Uljanik, Barban, Buzet i Dupla kruna, skupinu C Štinjan, tarska Istra i Smoljanci Sloboda, skupinu D Pula ICI, Petrovija, Jedinstvo Omladinac i Vrsar, skupinu E Žminj, Ližnjan, Rabac i Kaštelir Labinci, skupinu F Funtana, Rudar, Valbandon '72 i Marčana, skupinu G Rovinj, Vodnjan, fažanska Mladost i Galižana te skupinu H Jadran, Istra Pula i Potpićan Učka '72.

Poznat je i raspored nokaut-faze turnira pa će tako u četvrtfinalu snage odmjeriti pobjednici skupina A i H, pobjednici skupina D i E, pobjednici skupina B i G, odnosno C i F. Polufinale i finale "Mini ulice" na rasporedu su 27. prosinca, završnog dana "pulskog malonogometnog ludila", a naslov pobjednika brani Uljanik. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter