Milano: 16 hrvatskih navijača ide pred suca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesnaest hrvatskih navijača je privedeno i bit će izvedeno pred sud u Milanu u ponedjeljak u 11 sati nakon jučerašnjeg divljanja na nogometnoj utakmici Italija - Hrvatska na milanskom San Siru i nakon nje, doznaje Hina u hrvatskom konzulatu u Milanu.

"Dobili smo popis na kojemu je 16 osoba koje će biti izvedene pred sud u 11 sati", rekla je djelatnica konzulata. Divljanje je nastavljeno i nakon utakmice.

"Imamo dosta hrvatskih navijača koji su došli rent-a-carom, sa službenim automobilima, sve je porazbijano, deseci automobila su porazbijani. Puno ljudi je i opljačkano", kazala je.

Utakmica Italija - Hrvatska bila je na deset minuta prekinuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren. Hrvatski navijači koji su uzrokovali prekid u 75. minuti te su izbačeni sa tribine, nastavili su raditi nerede izvan stadiona Giuseppe Meazza po završetku utakmice. Navijači su se sukobili s talijanskom policijom koja je izgrednike identificirala i pokušali ih zaustaviti. Oni su na to odgovorili gađajući policajce raznim predmetima i dimnim bombama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter