Mikela Ristoski osvojila zlato

Mikela Ristoski (M. MIJOŠEK)
Mikela Ristoski (M. MIJOŠEK)

Novo natjecanje, novo zlato. Uobičajena je to već vijest kad je Mikela Ristoski u pitanju. Ovoga se puta atletičarka iz Medulina okitila naslovom europske prvakinje u skoku u dalj nakon što je s preskočenih 5,44 metra "pomela konkurenciju" na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju. Na ovo glavno natjecanje sezone mlada je Puljanka stigla s već tri ovogodišnje medalje, jer je prvo zlato osvojila na 60 metara na dvoranskom SP-u, a potom je osvojila zlato u troskoku s novim svjetskim rekordom (11,70 metara), te srebro u utrci na sto metara na INAS Europskom prvenstvu osoba s intelektualnim teškoćama.

Tražila se, dakle u Walesu, četvrta medalja sezone i Mikela ju je uredno osvojila. I to onu najsjajniju, ostavivši konkurenciji da se bori za preostale dvije medalje. Srebrnu medalju osvojila je Ruskinja Kristina Minakova s rezultatom 5,25 metara, dok je broncu osvojila Ukrajinka Olena Rozdobudko skokom od 5,15 metara.

Iako je Mikela na ovo natjecanje stigla nakon što je na nedavnom seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojila srebrnu medalju skočivši novi osobni rekord koji sad iznosi čak 5,94 metra, danas u Swanseaju nije bilo potrebe za tako dalekim skokom. Novi je europski naslov osigurala već u drugom pokušaju preskočivši 5,33 metra, nakon što je "probila led" skokom od 5,12 metara. Potom su slijedili skokovi od 5,32, 4,98 i 5,28 metara da bi u posljednjoj seriji, ne prvi puta, skočila najdulje - 5,44 metra.

Ovo joj je tako treće ovogodišnje zlato, odnosno četvrta medalja s velikih natjecanja, dok se njezin ukupni broj osvojenih medalja na velikim natjecanjima, svjetskim i europskim prvenstvima te Paraolimpijskim igrama, popeo na fascinantnu brojku od 25 medalja, pri čemu joj je ovo već 16. zlatna medalja.

Zlato Mikele Ristoski ujedno je četvrta medalja za Hrvatsku na ovom natjecanju. Prethodno je Ivan Katanušić osvojio srebro u bacanju kugle s hicem od 14,61 metara, dok su bronce osvojili Marija Vidaček u bacanju koplja (32,99 m) i Josip Slivar u kugli na (14,57 m). (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter