Mikanović nas je spasio katastrofe

Slavko Blagojević (I. BRKIĆ/CROPIX)
Slavko Blagojević (I. BRKIĆ/CROPIX)

Za neutralnog gledatelja ili navijača Hajduka bila je subotnja utakmica na Poljudu prava poslastica. Hrpa golova, njih čak osam, uostalom ovo je najefikasnija utakmica polusezone, puno prilika za gol, čak tri jedanaesterca, crveni karton i dva igrača koja je s travnjaka odvelo vozilo hitne pomoći. Nitko tko je gledao ogled Hajduka i Istre 1961 neće se moći požaliti da mu je bilo dosadno. Tako su u cijeloj priči jedini nezadovoljni navijači i igrači Istre 1961. Upisali su Puljani treći poraz u nizu i tako polusezonu zaključili s tek 16 osvojenih bodova iz 19 kola, pa su na zimsku stanku otišli s osme pozicije koja na proljeće nudi grčevitu borbu za ostanak u društvu Osijeka i Zadra. Ostali već imaju bodovnu zalihu pred njima.

Jutro nakon 3:5 poraza u Splitu ulazna vrata na "Drosini" bila su zaključana, sve oko stadiona bilo je pusto, što je bio najbolji znak da trener Igor Pamić nije svoje igrače odveo na rekuperacijski trening, već ih je odmah nakon susreta pustio kućama. Većina se vratila u Pulu da pokupi stvari i neki su odmah, a drugi će danas ili sutra otići na odmor. Među onima koji su jučer još bili u Puli bio je i kapetan pulske momčadi, Slavko Blagojević.

- Upravo spremam stvari i rješavam neke sitnice, pa ću i  ja krenuti na odmor. Mislim da nam je dobro došao svima. Ušli smo u negativnu seriju, nanizali tri poraza i ova će nam prvenstvena stanka dobro doći da se malo odmorimo i da u miru, svatko za sebe, vidi gdje smo griješili. Pa da potom odmorni, od prve prozivke koja je zakazana za 3. siječnja, krenemo otpočetka - rekao je Blagojević. - Ova polusezona nije protekla prema našim očekivanjima i na proljeće nas čeka težak posao. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter