Mateo Sušić iz Istre 1961 u Energie Cottbus

Na odlasku iz Pule - Mateo Sušić (M. ANGELINI)
Na odlasku iz Pule - Mateo Sušić (M. ANGELINI)

Pulski prvoligaš Istra 1961 ove sezone samo nastavlja nizati rekorde. Osvojeno je rekordno šesto mjesto u Prvoj HNL kolo prije kraja, prvi je put pulski klub bliži vrhu nego dnu, sad je klub u Hrvoju Miliću dobio i prvog hrvatskog A reprezentativca, a vrlo je vjerojatno da će idućih dana klupski proračun biti značajno obogaćen transferima bekovskog para. Sad je u prvi plan dospio desni bek "zeleno-žutih", bivši U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić. Emisarima Energieja iz Cottbusa bila je dovoljna jedna utakmica, ona nedavna s Rijekom na "Drosini", da prst upere u Sušića.

- Zanimljiv mi je onaj desni bek - rekao je predstavnik njemačkog drugoligaša svom bivšem suigraču iz Hanse Rostock, Igoru Pamiću, aktualnom treneru Istre 1961. I tako je krenulo, u startu, razumljivo, obavijeno velom tajne. No, kad puno ljudi sazna za tajnu, pitanje je vremena kad će svi znati.

- Rečeno mi je da ne govorim ništa, ali vidio sam da je gotovo sve ionako već izašlo u javnost - rekao je Mateo Sušić. - Danas odlazim u Cottbus gdje me potom sutra očekuju liječnički pregled i rješavanje svih potrebnih administrativnih poslova. O detaljima ipak ne bih govorio, ostavit ću to za kasnije, kad sve bude gotovo. Dodat ću samo da sam vrlo zadovoljan ponuđenim uvjetima.

Za Energie igra Vodnjanac Stiven Rivić, pa Sušić ipak neće biti sam u startu.

- Bili smo suigrači ovdje, nadam se da me nije zaboravio - rekao je dobro raspoloženi Sušić koji je pune tri godine nosio dres Istre 1961.

- Trener Pamić je inzistirao na igri u obrani jer, kako je rekao, igru prema naprijed sam već imao, a bog mi je dao brzinu. Zato je od Milića i mene tražio da jako puno radimo na defenzivnoj igri. Imao je povjerenje u nas i mi u njega. I isplatilo se. (R. CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter