Martin Dolenc svjetski juniorski prvak

Martin Dolenc
Martin Dolenc

Hrvatski jedriličar, 15-godišnji Martin Dolenc, član pomerskog Karkadura, osvojio je naslov svjetskog prvaka do 18 godina, brončanu medalju do 21 godine, te je bio deveti u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu na dasci sa zmajem održanom u Grizzeriji.

Mladić iz Medulina zaista živi svoj san. Već je prošlih godina znao obradovati svojim iznimnim rezultatima, a sad je napravio još jedan veliki korak naprijed. Deveto mjesto u seniorskoj konkurenciji je ogroman korak dalje. Istina, flota daskaša sa zmajem nije stara u globalu, većinom je riječ o mlađim momcima, ali svejedno su značajno stariji od Martina.

- Jako sam sretan, nakon dvije bronce napokon zlato. Još me više veseli deveto mjesto u seniorskoj kategoriji. Natjecanje je bilo fizički jako zahtjevno, jedva čekam doći kući i malo se odmoriti - javio se Dolenc iz Italije.

Martin Dolenc još jednom je pokazao svoj iznimni talent i posvećenost sportu kojim se bavi, što nije uvijek jednostavno postići u mlađem uzrastu. Svjetski jedriličarski savez ovog je proljeća donio odluku da će daska sa zmajem biti jedna od četiri jedriličarske discipline u kojima će se jedriti na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine. Taman zadnja godina u kojoj Martin ima pravo nastupa na OIM. (H)


Podijeli: Facebook Twiter