Marko Jordan moguće rješenje za desni bok?

Marko Jordan (D. ŠTIFANIĆ)
Marko Jordan (D. ŠTIFANIĆ)

Počeo je u pulskom prvoligašu život bez dvojice standardnih igrača. Blagojević i Woon preselili su u Park mladeži i tamo će već 6. veljače dočekati sad već bivše suigrače. A nogometaši Istre 1961 su jučer ujutro odradili tek trening u teretani, bez dosad uobičajenog trčanja, dok su popodne premijerno ove zime trenirali u Medulinu gdje ih uskoro, od 19. do 25. ovog mjeseca, očekuje nastup na Arena Cupu. Jutarnji trening protekao je u dobrom raspoloženju. Možda i zato jer su trenirali uglavnom starosjedioci, igrači koji su ponijeli teret nastupa protekle jeseni.

- Uglavnom smo bili mi lanjski igrači na treningu, a s nama su bili i Dadić, Janjušević, Hadžić, Samateh i Deak koji je tek došao na probu. Ostali su bili slobodni - uz neizostavan osmijeh od uha do uha rekao je Marko Jordan. Ako je netko u pulskom klubu uvijek dobro raspoložen, uvijek nasmijan, onda je to svakako on. Čista pozitiva izvan travnjaka, čista energija na travnjaku. A toga će, energije i agresivnosti, sad nedostajati u pulskoj momčadi. - Otišla su nam dva odlična igrača, Blagojević i Woon, i razumljivo je da ova momčad više nije ista kao prije. Puno su nam značili u igri, posebno na planu agresivnosti, ali sad ćemo dalje morati bez njih. Trebali su nam oni, ali klubu je još više trebao novac. Sad se možemo tješiti da ćemo barem imati za plaće, ha, ha... No, morat ćemo naći i zamjene za njih, ali neće biti lako. Takve igrače treba platiti. Možda ipak "iskoči" netko od ovih na probi. To bi bilo super.

I dok navijači Istre 1961 sa zebnjom iščekuju dolazak najavljenih pojačanja, te proljetni nastavak prvenstva u kojem velika većina pulskom klubu prognozira tešku borbu za ostanak u prvoligaškom društvu, igrači se zasad time ne opterećuju. U prvom su planu naporni treninzi.

- Prošao je prvi tjedan priprema. Nije bilo lako, bilo je puno trčanja uz nešto treninga na umjetnoj travi. Sad kad nam slijedi treniranje u Medulinu na normalnom travnjaku, bit će puno lakše. Pripreme kao i svake druge. Uvijek je naporno u startu, trčimo, radimo. Moramo, da bi bili spremni za napore. Osobno mi pripreme nisu nikad teško padale, jer volim trenirati. Uostalom i na ove sam pripreme došao spreman, radio sam kući i tijekom stanke. Osim toga, sad mi je već i puno lakše. Znam što nas čeka i miran sam. Sad se osjećam kao da sam u Puli već sto godina. Ljetos je bilo sasvim drugačije, nisam znao hoću li ostati u klubu, a potom su me "kočili" oni problemi s "papirima" iz Češke. I dan-danas me suigrači znaju zezati, pitaju me kad će stići ti papiri? (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter